Η Grant Thornton στο πλαίσιο της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού της ελληνικής περιφέρειας, σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διοργάνωσε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης, εκδήλωση με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Νέες επενδυτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις».

Πρωτοπορεί η Grant Thornton: Eισάγει την 4ήμερη εργασία για έναν μήνα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, Βασίλης Καζάς, ο Senior Partner της Grant Thornton, Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης, ο, Δρ. Παναγιώτης Πρόντζας, Partner, Head of Strategy & Investments και ο Ειδικός Σύμβουλος σε Θέματα Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους η εγχώρια οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί από την αξιοποίηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τους πυλώνες μέσα από τους οποίους οι πόροι του Tαμείου Aνάκαμψης και Aνθεκτικότητας θα διοχετευθούν μέσω της παροχής επιδοτήσεων και δανείων, για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που δημιουργούνται για την οικονομία από την κινητοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων καθώς και για τη σημασία του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και τα πλεονεκτήματα αξιοποίησής του. Παράλληλα, διοργανώθηκε panel συζήτησης, στο οποίο τα στελέχη της Grant Thornton μαζί με τον κ. Αϊβαλιώτη απάντησαν σε ερωτήματα του κοινού και παρείχαν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα ζητήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Νέα γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Grant Thornton

Ο Senior Partner της Grant Thornton, Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης υπογράμμισε πως:

«Είναι σημαντικό για εμάς στην Grant Thornton να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που δίνονται από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και να χρησιμοποιηθεί σωστά η ευρωπαϊκή βοήθεια προς όφελος της Κρητικής και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Με έργα που αφορούν την Κρήτη να έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης, και με προσανατολισμό στη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, το οικονομικό τοπίο της Κρήτης θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στα επόμενα χρόνια».

Ο Ειδικός Σύμβουλος σε Θέματα Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, τόνισε πως:

«Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μέσα από πυλώνες όπως η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, δύναται να επιταχυνθεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με κατεύθυνση μία οικονομία πιο ανταγωνιστική και με περισσότερη εξωστρέφεια. Η χώρα μας σε ολόκληρη την επικράτειά της διαθέτει πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε πολλά υποσχόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και μέσα από την αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με ένα στέρεο επενδυτικό σχέδιο, θα μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν περαιτέρω, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων».

Από την πλευρά του, ο Partner και Head of Strategy & Investments της Grant Thornton, Δρ. Παναγιώτης Πρόντζας, παρουσίασε τις νέες επενδυτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα εργαλείο που θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας παράλληλα και την εξωστρέφεια της χώρας. Οι πόροι του Ταμείου θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και θα επιτρέψουν στον κλάδο να γίνει πιο ανθεκτικός σε περιόδους κρίσεων. Με έργα, όπως η αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων, να έχουν ενταχθεί ήδη στο «Εθνικό Σχέδιο» του Ταμείου, είναι κομβικής σημασίας η κατάθεση ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού τους και να καταστήσουν τον κλάδο σημαντικό παίκτη στο διεθνές στερέωμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here