Νέο σήριαλ μας προέκυψε:

  • Γραφείο Προϋπολογισμού vs  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Διάβασα με περισσή προσοχή την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού που βρίσκεται στη Βουλή, για την οικονομία, τις προοπτικές και τα «αγκάθια» καθώς θεωρώ πως ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης ακολουθεί μία πιο προσεκτική (ως προς την πολιτική έκθεση του) πολιτική απέναντι σε κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα.
Θα μπορούσε να πει κάποιος, πως με όρους οικονομίας ασκεί κριτική στάση με πολλές σωστές (πάντα από την οικονομική τους άποψη) αιτιάσεις και αναφορές.
Για αυτό και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και το κρατάω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ η ευθύτατη αναφορά κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσον αφορά στις ευθύνες, που κατά την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού θα πρέπει να της αποδοθούν στην περίπτωση της Folli Follie.
Στην έκθεση σημειώνεται επί λέξει:
» Μια ακόμα εστία αβεβαιότητας προέκυψε από πρόσφατες υποθέσεις που έλαβαν ιδιαίτερη δημοσιότητα και σε διεθνές επίπεδο. Αυτές αφορούν στις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρείας Folli Follie και την παραβίαση των κεφαλαιακών ελέγχων της Κίνας από ελληνική επιχείρηση με τη χρήση των συστημάτων πληρωμών POS ελληνικής συστημικής τράπεζας. Τέτοιες υποθέσεις δημιουργούν αμφιβολίες για τις διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης και την
  • ε π ά ρ κ ε ι α των ε π ο π τ ι κ ώ ν  α ρ χ ώ ν,
και δεν συνεισφέρουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα.
Απ΄ ότι έμαθα η συγκεκριμένη ευθεία αναφορά- βολή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στεναχώρησε και προβλημάτισε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της, Χαράλαμπο Γκότση, ο οποίος δικαιολογημένα θεωρεί ότι και αφέθηκε ακάλυπτος στο πρωτοφανές σκάνδαλο που έσκασε με την υπόθεση της Folli Follie αλλά και εκ των έσω βάλλεται, εν προκειμένω, μέσω του Γραφείο Προϋπολογισμού  και της ομάδας του Φραγκίσκου Κουτεντάκη, στη Βουλή.
Να υποθέσω πως ο επικεφαλής του Γραφείου ενεργεί μόνος του και δεν περνά κάποιο μήνυμα κύκλων της κυβέρνησης που κατά καιρούς έχουν επιρρίψει ευθύνες και στην Κολοκοτρώνη;

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here