Να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε εκδότες για το περιεχόμενό τους τα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει η Google, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της.

Oπως μεταδίδει το Reuters, οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες «πολεμούν» εδώ και καιρό την πιο δημοφιλή διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο για αποζημιώσεις που αφορούν τη χρήση του περιεχομένου τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai είπε ότι το νέο προϊόν που ονομάζεται Google News Showcase θα κυκλοφορήσει πρώτα στη Γερμανία, όπου έχει υπογράψει με γερμανικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των Der Spiegel, Stern, Die Zeit και στη Βραζιλία με τις Folha de S.Paulo, Band και Infobae.

Το προϊόν θα κυκλοφορήσει στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ινδία και άλλες χώρες. Περίπου 200 εκδότες στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τη Γερμανία έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία.

«Αυτή η οικονομική δέσμευση – η μεγαλύτερη μας μέχρι σήμερα – θα πληρώνει τους εκδότες για τη δημιουργία και την επιμέλεια υψηλής ποιότητας περιεχομένου για μία διαφορετική διαδικτυακή εμπειρία ειδήσεων», δήλωσε ο Pichai σε μια ανάρτηση σε blog.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία ειδήσεων, που επιτρέπει στους εκδότες να επιλέγουν και να παρουσιάζουν τα θέματά τους, θα κυκλοφορήσει στο Google News, σε συσκευές Android και σε συσκευές Apple.

«Αυτή η προσέγγιση διαφέρει από τα άλλα προϊόντα ειδήσεών μας επειδή βασίζεται στις συντακτικές επιλογές που κάνουν οι μεμονωμένοι εκδότες σχετικά με τις ιστορίες που θα δείξουν στους αναγνώστες και πώς θα τις παρουσιάσουν», δήλωσε ο Pichai.

Η Google διαπραγματεύεται με Γάλλους εκδότες, που είναι μεταξύ των πιο έντονων κριτικών της, ενώ η Αυστραλία θέλει να αναγκάσει το Google  και το Facebook να μοιράζονται διαφημιστικά έσοδα με τοπικούς ομίλους μέσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here