Γλίτωσε ξανά την τελευταία στιγμή τη χρεωκοπία η Evergrande. Η υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία real estate, Evergrande, φέρεται να απέφυγε ξανά το τελευταίο λεπτό μια αποσταθεροποιητική στάση πληρωμών για τρίτη φορά, κάνοντας χρήση της περιόδου χάριτος όπως και τις προηγούμενες φορές, λέει τώρα πηγή στο Reuters . Αρκετοί κάτοχοι ομολόγων είχαν λάβει ληξιπρόθεσμες πληρωμές των κουπονιών.

Η Evergrande, η πιο χρεωμένη κατασκευαστική εταιρεία παγκοσμίως, προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε κάθε μια υποχρέωσή της και να προλάβει κάθε deadline τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έχει να αντιμετωπίσει υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων, με τα 19 δισ. εξ αυτών να αφορούν σε ομόλογα στις διεθνείς αγορές.

Τα κινεζικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι αρκετοί ομολογιούχοι έχουν λάβει τις πληρωμές τόκων για τις τρεις δόσεις των ομολόγων με συνολικά 148 εκατ. δολάρια ληξιπρόθεσμα τον προηγούμενο μήνα.

Οι πληρωμές έγιναν στο τέλος της περιόδου χάριτος των 30 ημερών που έληξε την Τετάρτη, όπως συνέβη με δύο ξεχωριστές πληρωμές κουπονιών στο εξωτερικό, που έπρεπε να πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και για τις οποίες οι περίοδοι χάριτος έληξαν στα τέλη του προηγουμένου μήνα.

Ενδεχόμενη αποτυχία πληρωμής, θα είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη αθέτηση πληρωμών από την εταιρεία και θα είχε προκαλέσει προβλέψεις για διαδοχικές στάσεις πληρωμών και σε άλλα ομόλογα (εκπεφρασμένα σε δολάρια) της Evergrande, επιδεινώνοντας μια κρίση χρέους που επικρέμεται πάνω από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, και η οποία έχει ταρακουνήσει τις αγορές παγκοσμίως.

Η Evergrande έχει πληρωμές κουπονιών άνω των 255 εκατ. δολαρίων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τους άλλους πιστωτές της στο εσωτερικό και η συρρίκνωση της χρηματοδότησης έχει επισκιάσει εκατοντάδες από τα οικιστικά της projects.

Η εστίαση των επενδυτών μετατοπίζεται τώρα σε άλλες χρεωμένες κατασκευαστικές οι οποίες έχουν σειρά πληρωμών υποχρεώσεων που έρχονται άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Kaisa.

Η Kaisa έχει το μεγαλύτερο υπεράκτιο χρέος από κάθε άλλη κινεζική κατασκευαστική μετά την Evergrande, και ζήτησε βοήθεια από τους πιστωτές αυτή την εβδομάδα.

Έχει κουπόνια 59 εκατ. που λήγουν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here