Εξαιρετικά ευοίωνες διαφαίνονται οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2023, μετά τη θετική εικόνα του 2022: η πλειονότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων βλέπει τον κύκλο εργασιών της να κινείται ανοδικά, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξάνονται σε σχέση με το 2019 και η σεζόν επιμηκύνεται. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κα. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, συμμετείχε με σύντομο θεσμικό χαιρετισμό στον καταξιωμένο θεσμό επιβράβευσης της ελληνικής φιλοξενίας Greek Hospitality Awards 2022 που διοργάνωσε η ethosEvents. 

Στην τρίχρονη πορεία της ως επικεφαλής στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού αναφέρθηκε αρχικά η κα. Γκερέκου στην ομιλία της, που όπως είπε συνεργάζεται με μια ομάδα δημιουργική “η οποία είχε υποσχεθεί ο ΕΟΤ θα ενδυναμώσει και θα αποκτήσει τη δυναμική που του είχε στερηθεί. Με το υπουργείο Τουρισμού έχουμε γίνει μια ομάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική του υπουργείου, ο ΕΟΤ αποκτά μια ολιστικά digital προσωπικότα που επιτρέπει σε όλους τους επαγγελματίες να έχουν μια εθνική πύλη για να επικοινωνούν και να συνεργάζονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας”.

Η κα Γκερέκου έδωσε έμφαση στη σημασία του Αειφόρου Τουρισμού, του τουρισμού εμπειρίας ο οποίος “θα προσκαλεί τους επισκέπτες να νιώσουν ντόπιοι για λίγες μέρες στον τόπο που επισκέπτονται. Εσείς θα πρέπει να είστε σύμμαχοι σε αυτό”.  

“Προβάλουμε την Ελλάδα που θα θέλαμε να είναι στη νέα εποχή. Ζητούμε τη βοήθειά σας για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, του οινοτουρισμού, και θα θέλαμε να κάνετε χρήση τοπικών προϊόντων της χώρας στα ξενοδοχεία σας. Η σύζευξη της οικονομίας της φιλοξενίας με τα ελληνικά προϊόντα και τον πολιτισμό μας, είναι το brand μας ως Ελλάδα. Χρειαζόμαστε έναν συντονισμό με τα υπουργεία, για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα” ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Γκερέκου.

Η επικεφαλής του ΕΟΤ, αναφέρθηκε ακόμη στο νέο περίπτερο του ΕΟΤ “ένα όπλο δικό σας, ένα έργο εμπνευσμένο με εργονομικό καινοτόμο σχεδιασμό, με virtual reality που επιχειρεί να εισάγει τον επισκέπτη στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας και να του δημιουργήσει τη διάθεση να τα βιώσει όλα όσα βλέπει από κοντά. Χρειαζόμαστε θετικά πρότυπα και αριστείες”, πρόσθεσε.

Ειδική αναφορά, έκανε τέλος στην ένταξη των υδροπλάνων ως πόλο προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα. “Πρέπει να μπει σε καμπάνια και το θέμα των υδροπλάνων μας, ασχολούμαι από το 2009 ως υφυπουργός τουρισμού με αυτό το θέμα και ελπίζω σύντομα να έχουμε εξελίξεις” είπε μεταξύ άλλων η κα Γκερέκου. 

Greek Hospitality Awards 2022_Θεσμικός Χαιρετισμός: Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ from ethosMEDIA SA on Vimeo.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here