της Ελενας Ερμείδου, insuranceworld.gr

Χαμηλότερες των προσδοκιών ήταν οι αυξήσεις των τιμολογίων αντασφάλισης τη 1ηΙανουαρίου 2021 γράφει σε ανάλυση της η Guy Carpenter LLC,  αντασφαλιστική της Marsh & McClennan Cos. Inc.

Οι αντασφαλιστές υπέγραψαν από μονοψήφιες αυξήσεις μέχρι και μικρές διψήφιες αυξήσεις  με τους λογαριασμούς κατά ζημιών να πιάνουν τα υψηλότερα ποσοστά αυξήσεων. Οι διατυπώσεις των συμβολαίων σε ορισμένες γραμμές και περιοχές ήταν πιο αυστηρές.

Οι αντασφαλιστικές καλύψεις κατά ζημιών στις ΗΠΑ σημείωσαν διψήφιες αυξήσεις ενώ, χαμηλές μονοψήφιες σημείωσαν οι περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας και Ειρηνικού.

Συζητήσεις έγιναν για τις διατυπώσεις στους όρους των συμβολαίων των μεταδοτικών νόσων καθώς και για την συσχέτιση τους με τις αγορές κεφαλαίων, ενώ ορίστηκαν εξαιρέσεις στις πλείστες των περιπτώσεων.

Το είδος των αντασφαλίσεων κατά ζημιών ποίκιλλαν κατά την περίοδο των ανανεώσεων βάσεις γραμμών και απωλειών καθώς κατηγορίας κλάδου. Οι κλάδοι με τις περισσότερες ζημιές δέχτηκαν και τις περισσότερες πιέσεις σε επίπεδο όρων και διατυπώσεων.

Ισχυρές πιέσεις σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση αντιμετώπισε συνολικά ο τομέας του cyber.

Η διατυπώσεις για τις μεταδοτικές νόσους ήταν δύσκολες στα προγράμματα αποζημίωσης εργαζομένων, στα προγράμματα μακροχρόνιας περίθαλψης και στα ατυχημάτων

Η γλώσσα της πανδημίας και της μεταδοτικής νόσου ήταν πιο δύσκολη για προγράμματα αποζημίωσης εργαζομένων, μακροχρόνιας περίθαλψης και ατυχημάτων με συγκεκριμένες εκθέσεις.

Κατά την Guy Carpenter οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα των συνηθισμένων ωστόσο η εικόνα αργότερα άλλαξε, η προσφορά έγινε πιο περίπλοκη, οι αναθεωρήσεις έγιναν πιο αυστηρές, οι διατυπώσεις των όρων επίσης, καταλήγοντας να πέσουν οι υπογραφές στις μέσες εκτιμώμενες τιμές.

Τα εναλλακτικά κεφάλαια, ILS ενίσχυσαν τα συνολικά κεφάλαια αντασφάλισης με τις νέες ομολογιακές εκδόσεις καταστροφών να κινούνται πολύ δυναμικά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 να διαμορφώνονται στο σύνολο του έτους στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια, χτυπώντας επίπεδα ρεκόρ στην περιουσία και τις ζημιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here