Μέσα στο 2021 μπορεί να κλείσει το μεγαλύτερο deal της (αντ)ασφαλιστικής αγοράς. Σήμερα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το αν θα δοθεί το πράσινο φως. Αρκετά τα ερωτήματα αλλά και οι απαντήσεις που δίνουν κύκλοι της αγοράς.

της Ελενας Ερμείδου

Στην πώληση της αντασφαλιστικής Willis Re ενδεχομένως να ποντάρει η Willis Towers Watson (WTW) προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την συγχώνευση της WTW με την ΑΟΝ. Το 73% συμμετεχόντων σε σχετική έρευνα εκτιμά ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα δεχτούν να ολοκληρωθεί το mega deal, αν η WTW δεν προβεί στην πώληση του αντασφαλιστικού της βραχίονα Willis Re.

Το αντίτιμο της συναλλαγής εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει περίπου στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο μόλις τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε μεγάλη έρευνα ώστε να προσδιορίσει εάν μία τέτοια συγχώνευση θα μπορούσε να προκαλέσεις αρνητικές συνέπειες στον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, μόλις τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε μια «εις βάθος έρευνα» για να προσδιορίσει εάν ο συνδυασμός θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό.

Η έρευνα πυροδότησε εικασίες ότι ο Willis Re θα πρέπει να φύγει από την WTW για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς μεταξύ των δύο κολοσσών.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζεται στο Business Insurance το 73% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πώληση του αντασφαλιστικού  βραχίοντα είναι απαραίτητη, ενώ το 27% πιστεύει ότι η συγχώνευση μπορεί να προχωρήσει χωρίς την συγχώνευση.

Η WTW έχει ήδη πουλήσει την Miller, πιθανόν να αποφύγει τυχόν κανονιστικά εμπόδια, ενώ τα στελέχη της ΑΟΝ δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για τα κανονιστικά εμπόδια και τις τυχόν απαραίτητες πωλήσεις βραχιόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here