Γράφει η «ξενοδόχος»

Καλύτερα μάλλον δε γινόταν για φέτος. Ο λόγος για τα τουριστικά έσοδα που μπορεί τελικά να αγγίξουν ακόμη και το 60% του 2019, με θετικό τον αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας που μπορεί να ενισχυθεί πάνω από 6%.

Η εκτίμηση έρχεται από τον κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Sani/ Ikos και πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

  • Ο κ. Ανδρεάδης λοιπόν εκτιμά ότι τα τουριστικά έσοδα μπορεί να αγγίξουν φέτος ακόμη και τα 12 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο που είχαν θέσει οι τουριστικοί φορείς όταν ξεκίνησε η τουριστική σεζόν του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός στόχος για φέτος ήταν ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία αν τα έσοδα έπιαναν το 50% του 2019 ή αλλιώς τα 9 δις. ευρώ, νούμερο που έπεσε στη συνέχεια (και με την άνοδο των κρουσμάτων) στα 7,5 δισ. ευρώ.

Τώρα, από τη μία η πορεία- έκπληξη του καλοκαιριού που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από την άλλη η άνοδος φέτος της Μέσης Τουριστικής Δαπάνης λόγω της προσέλκυσης κοινού υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων κάνει τους τουριστικούς φορείς να αισιοδοξούν ακόμη περισσότερο.

Αρκεί βέβαια, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι να μην υπάρξει κάποια αρνητική έκβαση σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία για το υπόλοιπο του Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, με τα σχολεία να αποτελούν κι ένα μεγάλο ‘’κρας τεστ’’.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here