του Ηλία Ζαχαράκη

Η Ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει και κινείται νωχελικά, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει το 6,69% της αξίας του για το 2022…

Αν παρατηρήσει κάποιος τους διεθνείς χρηματιστηριακούς Δείκτες, θα διαπιστώσει ότι ο Γερμανικός DAX χάνει το 17,5% της αξίας του, ο Ιταλικός FTSEMIB το -23%, ο αμερικανικός Nasdaq το 26% και ο S&P το -18%.

To πρώτο συμπέρασμα είναι πως το Ελληνικό χρηματιστήριο κινείται περισσότερο αμυντικά στην παρούσα φάση, περιμένοντας τις εξελίξεις.

Αν παρατηρήσουμε στο ημερήσιο γράφημα, η μεσοπρόθεσμη ανοδική  τάση μετά την διόρθωση της πανδημίας συντηρείται ενώ στο εβδομαδιαίο ο Γενικός Δείκτης έχει βρει στήριξη στον κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων.

Η ζώνη των 850 είναι στην παρούσα και κύρια αντίσταση που σίγουρα χωρίς τον τραπεζικό είναι δύσκολο να δοκιμαστούν πόσο μάλλον να διασπαστούν.

Από την άλλη στο εβδομαδιαίο βλέπουμε ότι οι ταλαντωτές μας έχουν αποσυμφορηθεί  και ετοιμάζονται να δώσουν και ανοδικό έναυσμα.

Στο μηνιαίο διάγραμμα, θυμίζουμε ότι παραμένουμε Long με το 788 να είναι και το  stop σε μηνιαίο κλείσιμο επίπεδο που δοκιμάστηκε και έδωσε αντίδραση  και έσωσε μέχρι στιγμής τουλάχιστον… την παρτίδα…

Μπορεί ο χαμηλός τζίρος να μην μας κάνει ιδιαίτερη θετική εντύπωση, παρόλα αυτά από την άλλη μία καθαρά bear αγορά έχει πολύ γρήγορα και βραχύβια ανοδικά ξεσπάσματα…

Κάτι που δεν παρατηρούμε στην παρούσα φάση…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here