Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ με τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας να κλείνει στο επίπεδο των 870 μονάδων.

Ωστόσο, ξεκάθαρο  πόρισμα για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον δεν υπάρχει και φαίνεται ότι αυτό θα πάρει μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αβεβαιότητα συνήθως προκαλεί πιέσεις στα χρηματιστήρια με αποτέλεσμα να περιμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις, αλλά ενδεχομένως και χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Κρίσιμη περιοχή εκτιμούμε ότι αποτελεί η ζώνη των 830-820 μονάδων.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκαν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ με τα EBITDA εννεαμήνου να αυξάνονται κατά 67,7% σε ετήσια βάση στα 10,9εκ. Ευρώ, ενώ και το Γ΄ τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση στα 3,4εκ. Ευρώ (EBITDA) έναντι 1,5εκ.ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα.

Σήμερα ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση δεικτών της MSCI, ενώ μετά την συνεδρίαση ανακοινώνουν για το Γ΄ τρίμηνο η ΔΕΗ και η Alpha Bank.

Στην σημερινή ατζέντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου της χώρας μας και η πρώτη μέτρηση πληθωρισμού της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here