Η κρίση της πανδημίας μεταστρέφει το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων αναγκάζοντάς τες να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση. Με τον τουρισμό να πλήττεται βαριά δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ήδη έχουν εστιάσει σε επενδύσεις σε άλλους τομείς. Το ίδιο, όπως φαίνεται, πράττει και η Prodea.
Υπενθυμίζουμε πως στην λογιστική κατάσταση του εξαμήνου, η Prodea είχε σημειώσει πως τα έσοδα από τους πέντε μεγαλύτερους μισθωτές δεν έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Ωστόσο, προβλέπει πτώση εσόδων από ενοίκια σε ακίνητα που είναι μισθωμένα σε εμπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία. Από τους δύο συγκεκριμένους τομείς είχε προέλθει το 10% των εσόδων από ενοίκια στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι πέντε μεγαλύτεροι μισθωτές συνεισφέρουν σχεδόν το 75% των εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ακινήτων σκοπεύει να εντάξει στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο δυο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Θριάσιο Πεδίο, με πωλητή τον όμιλο Καρπάθιου.

Οι δύο αποθήκες θα πωληθούν έχοντας ήδη μισθωτή, ένας από τους ισχυρότερους ομίλους στο χώρο των Third Party Logistics (3PL)

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη για την εταιρεία αν αναλογιστούμε τις τελευταίες της κινήσεις επενδυτικά. Παράδειγμα, άλλωστε, αποτελεί η επένδυση στα Χανιά που δεν θα αφορά πλέον ξενοδοχεία καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής εμπορικού κέντρου και κατοικιών. Πρόκειται για επένδυση που είχε αρχικά υπολογιστεί στα 50 εκατ. ευρώ και στην οποία θα συμμετείχαν η Dimand και η EBRD. Αλλαγές θα γίνουν και στο κτίριο των 5.300 τ.μ. στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού που είχε αγοραστεί προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Τώρα προορίζεται για κτίριο γραφείων.
Επιπρόσθετα, ομαλά εξελίσσεται η κατασκευή, από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του κτιρίου γραφείων της Prodea στην οδό Φραγκοκλησιάς στον Παράδεισο Αμαρουσίου, με την επιφάνεια της ανω δομής να φτάνει τα 5.000 τ.μ. Συγκρότημα κτιρίων γραφείων σχεδιάζεται και απέναντι από το ξενοδοχείο Intercontinental στη Λεωφ. Συγγρού, πάλι από κοινού με την Dimand. Η συνολική επένδυση για τα δύο έργα, σε Μαρούσι και Λ. Συγγρού, αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here