Πωλητήριο σε 460 μονάδες έχουν βάλει ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Χαλκιδική, καθώς παρά τα υψηλά ρεκόρ επισκεψιμότητας πολλά καταλύματα που έχουν βάλει λουκέτο.

Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλώντας στην ο ΕΡΤ3, εξήγησε ότι έχει μπει πωλητήριο σε 460 ξενοδοχεία των δέκα έως τριάντα δωματίων, με τιμές πώλησης που ξεκινούν από 600.000 ευρώ και φτάνουν έως τα 11,7 εκατομμύρια. Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε χωριά του νομού και δεν είναι δίπλα στο κύμα, οπότε δεν έχουν το πλεονέκτημα να προσελκύσουν έναν πελάτη που μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα. Τα κύρια αίτια κλεισίματος τόσων ξενοδοχείων, είναι τόσο το ενεργειακό κόστος όσο και οι συνεχείς ανατιμήσεις.

“Μετά τον covid άλλαξαν οι συνθήκες σε συνδυασμό και με το ενεργειακό κόστος που έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση, ενώ το κομμάτι του ανταγωνισμού είναι πολύ έντονο, καθώς βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μεγάλους επενδυτές να έρχονται στη Χαλκιδική, διαλύοντας τις μικρές μονάδες”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ