“Άνοιγμα” στο real estate κάνει ο όμιλος Fourlis, αυξάνοντας την “εσωτερική αξία” του εν όψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η επέκταση του χαρτοφυλακίου της μέσω της Trade Estates ΑΕΕΑΠ που εντάσσεται στο επενδυτικό της πλάνο αφορά ακίνητα συνολικής αξίας με τον Βασίλη Φουρλή να δηλώνει, κατά την αναοίνωση των αποτελεσμάτων πως στόχος είναι η Trade Estates AEΕΑΠ να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες σε ό,τι αφορά τα ακίνητα της κατηγορίας big boxes και τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ξεκινά το προγράμμα αγοράς έως και 2,6 εκατ. ιδίων μετοχών στην Fourlis

Μια ιστορία από το 2018

Το 2018, ο Όμιλος FOURLIS αποφάσισε να εισέλθει στον κλάδο επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία μέσω της νέας θυγατρικής του εταιρείας με την επωνυμία TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ. H σύσταση της εταιρείας ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021. Η νέα θυγατρική του Ομίλου, η οποία έλαβε τη σχετική άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 28.02.2019, θα επενδύει σε ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αποτελούμενο από ποιοτικά ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο Όμιλος FOURLIS μέσω της δραστηριοποίησης στον κλάδο αυτό, επιδιώκει να αυξήσει την ευελιξία του στην πρόσβαση σε κεφάλαια, να βελτιώσει τις συνολικές αποδόσεις των περιουσιακών του στοιχείων, να κεντρικοποιήσει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση των ακινήτων του και να βελτιώσει τον φορολογικό του σχεδιασμό.

Ήρθε και η …συνέχεια του deal μεταξύ των ομίλων Lamda και Fourlis

Το “πακέτο” των 185 εκατομμυρίων

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ κατέχει 4 ακίνητα retail που φιλοξενούν καταστήματα ΙΚΕΑ. Παράλληλα κατέχει ένα εμπορικό κέντρο στον Ρέντη, ένα logistic center στο Σχηματάρι, αλλά και ένα logistic center στα Οινόφυτα.

Με το επενδυτικό του πλάνο ο όμιλος στοχεύει

  • να αυξήσει την ευελιξία του στην πρόσβαση σε κεφάλαια,
  • να βελτιώσει τις συνολικές αποδόσεις των περιουσιακών του στοιχείων,
  • να κεντρικοποιήσει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση των ακινήτων του, και
  • να βελτιώσει τον φορολογικό του σχεδιασμό.

Απώτερος στόχος του Ομίλου είναι εντός 2 ετών να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της και να ανέλθει στα επίπεδα των 350-400 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα, όπως έγραψε το banks.com.gr η Trade Estates αγόρασε (από κοινού με την Ten Brinke Hellas) οικόπεδο στα Σπάτα, εξαγόρασε την Recon (Τεχνική Εταιρεία) ενώ απέκτησε και το ακίνητο, όπου λειτουργεί το City IKEA στον Πειραιά (Μέγαρο Πολίτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here