Θετική αξιολόγηση για τα αποτελέσματα που πέτυχε η Alpha Bank το τρίτο τρίμηνο 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, έδωσαν με τις αναλύσεις τους οι Morgan Stanley, J.P.Morgan και Goldman Sachs.

Οι τρεις επενδυτικοί οίκοι, όπως άλλωστε και η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεσή της, αποτιμούν θετικά στις επιδόσεις της Alpha η οποία στο τρίτο τρίμηνο 2020 κατέγραψε Κέρδη μετά από Φόρους 44 εκατ.€, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

  • Χαρακτηριστική της θετικής αξιολόγησης των οίκων είναι η έμφαση που δίνουν στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank, την οποία χαρακτηρίζουν bestinclass, με τον Δείκτη Total CAD να διαμορφώνεται στο 18.3%, γεγονός που, όπως σχολιάζουν οι οίκοι, της επιτρέπει να επιταχύνει την μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και την καθιστά την Τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα, με ισχυρή προοπτική να απορροφήσει με ευκολία τους «κραδασμούς» που προκαλεί η πανδημική κρίση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι και οι τρεις εκθέσεις κάνουν ειδική θετική μνεία στην απρόσκοπτη εξέλιξη του Project Galaxy που βρίσκεται στην τελική του ευθεία, με τον προτιμητέο επενδυτή να έχει ήδη ανακηρυχθεί και την ολοκλήρωση της μεγάλης τιτλοποίησης ΜH Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ύψους  10,8 δισ.€ να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. 

Οι εκτιμήσεις των οίκων με μια ματιά 

  • Κατά τη Morgan Stanley, η Alpha Bank αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία με βάση την εξυγίανση του ισολογισμού, με «αιχμή του δόρατος» τη μείωση των εγχώριων MEA σε 8 δισ.€ έως το 2021, έναντι 18,9 δισ.€ στα τέλη του 2019.

Ο μεγάλος αμερικανικός επενδυτικός οίκος δίνει τιμή στόχο 0,90€ και τηρεί στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου).

  • Από την πλευρά της, η J.P. Morgan δίνει τιμή στόχο 1,10€, τηρώντας επίσης στάση overweight.
  • Τέλος, σύσταση αγοράς (Buy) δίνει η Goldman Sachs για την Alpha Bank με τιμή-στόχο 0,95€ και περιθώριο ανόδου (upside) 44,4%.

Υπενθυμίζεται ότι και η Deutsche Bank έδωσε σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο 1,2€, στην πρόσφατη ανάλυσή της με τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2020 της Alpha Bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here