Ως ελκυστική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς έκθεση στην ελληνική αγορά ενέργειας περιγράφει ο επενδυτικός οίκος Edison σε έκθεσή του την μετοχή του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Συγκεκριμένα, η Edison αναφέρεται στο μεγάλο discount της μετοχής του ΑΔΜΗΕ τόσο σε σχέση με τη “δίκαιη αξία” όσο και σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου. Ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται με discount 17% σε όρους Ρ/Ε και με 37% σε όρους EV/EBITDA, παρά τη μεγάλη άνοδο άνω του 40% για τη μετοχή στο έτος. Παράλληλα, η “δίκαιη αξία” για τη μετοχή, σύμφωνα με το μοντέλο αποτίμησης της Edison, διαμορφώνεται στα 2,87 ευρώ ανά μετοχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο οίκος εκτιμά ότι η εταιρία θα εμφανίσει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 8% ως το 2023, με το μέση ετήσια αύξηση της μερισματικής απόδοσης ως το 2024 να εκτιμάται στο 5%.

Αυτή τη στιγμή η μετοχή του ΑΔΜΗΕ πάντως διαμορφώνεται στα 2,12 ευρώ, καταγράφοντας πτώση 0,70%, με τον όγκο των συναλλαγών να βρίσκεται στα 10.009 και τον τζίρο στα 21.273 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here