Ένταλμα σύλληψης εναντίον του κληρονόμου του Ομίλου Samsung και αντιπροέδρου της Samsung Electronics Jay Y. Lee, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση του 2015 της Samsung C&T με την Cheil Industries, για φερόμενη λογιστική απάτη που αφορά άλλη εταιρεία του ομίλου, εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Κορέας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι προχώρησαν στο αίτημα έκδοσης εντάλματος εν μέσω υποψιών για χειραγώγηση μετοχών και για ψευδορκία, μεταξύ άλλων, αδικημάτων, ενώ ένταλμα σύλληψης έχουν αιτηθεί και για δύο πρώην στελέχη της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Samsung δεν σχολίασε το θέμα σε αίτημα του πρακτορείου.

Η κίνηση των εισαγγελικών αρχών δίνει συνέχεια στη δημόσια διαμάχη τους με τον ισχυρό άντρα της Samsung, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών καθώς έχει κατηγορηθεί για την δωροδοκία της τότε κυβέρνησης της χώρας για να λάβει την έγκριση για τη συγχώνευση της Samsung C&T με την Cheil Industries. Συγκεκριμένα, ο Lee φέρεται ότι είχε δωροδοκήσει την τότε πρόεδρο της χώρας Park Geun-hye, η οποία φυλακίστηκε για δωροδοκία.

Ο Lee είχε καταδικαστεί το 2017 και οδηγήθηκε στη φυλακή, εξέτισε ποινή μόνο 11 μηνών, καθώς αφέθηκε ελεύθερος μετά από την κατάθεση έφεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here