Γιατί εμφανίζουν τόσο βίαιες διακυμάνσεις οι τιμές των κρυπτονομισμάτων;

0

γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

Μία από τις βασικότερες ενστάσεις που έχει η επενδυτική κοινότητα για τα κρυπτονομίσματα είναι η έντονη διακύμανση των τιμών τους.

Παλαιότερα λέγαμε για βαριά χαρτιά, σταθερές μετοχές  που ο μέτοχος περίμενε την διανομή του μερίσματος και ανησυχούσε για  το πόσο καλός θα είναι ο  …μπουφές στην γενική συνέλευση.

Σήμερα, όχι μετοχές, όχι ομόλογα, όχι δείκτες, όχι αγαθά, αλλά ούτε και ο χρυσός δεν μπορούν να ξεφύγουν από την εντονότατη διακύμανση, η οποία σίγουρα δεν εκφράζει επενδυτές συντηρητικού προφίλ.

  • Η τεράστια μόχλευση έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο στο οποίο τα πάντα τζογάρονται και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η διακύμανση τον αγορών, είτε δημιούργησε, είτε εκφράζει την έντονη μεταβλητότητα της οικονομικής ζωής των ανθρώπων ακόμα και αν αυτοί εργάζονται ως υπάλληλοι.

Όταν η ίδια η ζωή μετατρέπεται σε ένα roller coaster, ο χαρακτηρισμός ενός επενδυτικού εργαλείου που στοχεύει στην υπεραξία ως σταθερό και ασφαλές, είναι απλά κοροϊδία.

Το ότι όλα τα asset έχουν αυξήσει το επίπεδο του ρίσκου τους τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία της τεράστιας διακύμανσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων τα οποία εκτός των άλλων εμπορεύονται σε μη ρυθμιζόμενες αγορές και δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο.

  • Θα προτιμούσα η επόμενη μέρα των κρυπτονομισμάτων να είναι χωρίς margin, χωρίς short shelling, χωρίς συμβόλαια και η αποτίμησή τους να γίνεται με βάση τις προοπτικές, το business plan και το επίπεδο της διείσδυσης τους στην πραγματική οικονομία.

Έτσι για να επιβεβαιώσουν και τον αποκεντρωμένο και  χαρακτήρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ