Η ιδρυτής του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα  συνέντευξη στο Finance Magnates με θέμα γιατί η κρυπτογράφηση είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα συγκλονίζονται από έναν από τους πιο διχαστικούς εκλογικούς κύκλους στην ιστορία του έθνους. Οι εκλογές ακολουθούν χρόνια αυξανόμενων βαθιών γραμμών μεταξύ πολιτικών κομμάτων, διαφορών που έχουν οδηγήσει σε πολιτικά αδιέξοδα, εκμεταλλευτικούς πολιτικούς ελιγμούς και ένα αυξημένο επίπεδο δηλητηρίασης του πολιτικού λόγου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, ενώ το χάσμα μεταξύ των κομμάτων έχει αυξηθεί πιο πολυ από ποτέ, υπάρχει ένας οργανισμός που εργάζεται για να φτάσει πέρα ​​από τα κόμματα για το όραμά του για το μεγαλύτερο καλό: το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου (CoDC).

Το CoDC περιγράφει τον εαυτό του ως «η κορυφαία εμπορική ένωση στον κόσμο που αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και blockchain».

Στόχος της μη κερδοσκοπικής ένωσης είναι η ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που προωθεί την καινοτομία, τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος μέσω της εκπαίδευσης, της υπεράσπισης και στενής συνεργασίας με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους ρυθμιστικούς οργανισμούς και τους “ηγέτες” της βιομηχανίας.

Πρόσφατα, το Finance Magnates κάθισε με την Perianne Boring, ιδρυτή και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου , να μιλήσει για τους στόχους του Επιμελητηρίου καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.

 • Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής χρειάζονται «Πρόσβαση σε ακριβείς και υψηλής ποιότητας πληροφορίες υψηλής ακεραιότητας».

Η Perianne εξήγησε:

 • «ιδρύσαμε την αίθουσα πριν πάνω από έξι χρόνια με ένα λανσάρισμα τον Ιούλιο του 2014. Έκτοτε, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την κοινότητα πολιτικής για αρκετά χρόνια για τα θέματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη του ψηφιακού οικοσυστήματος τεχνολογίας ενεργητικού και blockchain.»

Η προσωπική ιστορία της Perianne με το Bitcoin ξεκίνησε στις πρώτες μέρες της τεχνολογίας όταν υπηρετούσε ως σύμβουλος των μελών του Κογκρέσου σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

 • «Όταν ανακάλυψα για πρώτη φορά αυτό το εικονικό νόμισμα που ήταν πολύ, πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε είχα ξαναδεί με χρήματα, να τρέχω σε ένα σύστημα που δεν είναι εγκατεστημένο ή ελεγχόμενο από μια κυβέρνηση ή μια ομάδα ανθρώπων ή εταιρειών, μου κίνησε το ενδιαφέρον, ως κάποια που εργάζεται στην οικονομική πολιτική», είπε.

«Έτσι, έμεινα πολύ ενθουσιασμένη για το τι θα μπορούσε να φέρει η τεχνολογία blockchain».

Ωστόσο, η Perianne λέει ότι αυτή και ορισμένοι από τους συναδέλφους της αναγνώρισαν νωρίς ότι «αυτό το οικοσύστημα πρόκειται να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων και προβληματισμών.

 • «Έτσι, ιδρύσαμε το Επιμελητήριο ως έναν ειδικό πόρο για τη βιομηχανία blockchain για να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μας έχουν πρόσβαση σε ακριβείς και υψηλής ποιότητας, υψηλής ακεραιότητας πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία αυτή, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις από ένα μέρος πληροφοριών σε αντίθεση με το φόβο του άγνωστου.»

Η Perianne είπε ότι έξι χρόνια μετά την ίδρυση του CoDC, ο «φόβος του άγνωστου» εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα που εξακολουθεί να παίζει ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

«Έχουμε ακόμα κάποια προβλήματα με αυτό», είπε, αλλά «αυτό συνέβαινε σίγουρα στις πρώτες μέρες του κρυπτοσυστήματος.»

Τώρα, όμως, «είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το μέλλον αυτής της βιομηχανίας και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μας είναι τόσο ενθουσιασμένοι για αυτό όσο κι εμείς».

Οι ρυθμιστικές αρχές έστρεψαν για πρώτη φορά την προσοχή τους στο Crypto Space το 2013.

Ενώ φαίνεται ότι πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να κάνουν σημαντικές κινήσεις προς τη δημιουργία πολιτικών που σχετίζονται με το οικοσύστημα κρυπτογράφησης τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια, η Perianne είπε ότι το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα άρχισαν να τραβούν την προσοχή των πολιτικών το 2013.

«Το 2013 ήταν πραγματικά μια μεγάλη χρονιά για το Bitcoin», είπε η Perianne.

 • «Αυτή ήταν η χρονιά που το Bitcoin ξεκίνησε με ίσως $ 100 και πήγε μέχρι τα 1300 $, οπότε είχατε αυτή τη μεγάλη αγορά ταύρων».

Επιπλέον,

Ωστόσο, δεν ήταν όλα θετικά για την κρυπτογράφηση εκείνο το έτος:

 • «είχαμε και κάποια όχι τόσο σπουδαία πράγματα: υπήρχε το Silk Road και η κατάρρευση της ανταλλαγής Mt Gox. Αυτό προκάλεσε ένα μεγάλο μαύρο μάτι», είπε η Perianne.

Αυτά τα αρνητικά περιστατικά προκάλεσαν ζημιά στη φήμη του Bitcoin αλλά παρόλα αυτά το BTC συνεχίζει να ανακάμπτει σήμερα:

 • «Η πρώτη εντύπωση πολλών ανθρώπων για το Bitcoin ήταν αυτό που διάβαζαν στις ειδήσεις εκείνη την εποχή, δηλαδή ότι οι εγκληματίες το χρησιμοποιούσαν για να αγοράσουν παράνομα πράγματα στο διαδίκτυο.»

Επιπλέον, ήταν αυτά τα αρνητικά περιστατικά που προκάλεσαν

 • «οι ρυθμιστικές αρχές να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους για να αρχίσουν να προσπαθούν να μετριάσουν το έγκλημα με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.»
 • «Εξαιτίας αυτού, υπήρξε έλλειψη ισορροπίας στη συζήτηση για το blockchain στους περισσότερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Το φοβόμαστε γιατί έχουμε δει ότι έχει χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε αρκετά για να γνωρίζουμε πραγματικά πώς τα οφέλη του μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σωστό τρόπο.»

Ως εκ τούτου, πολλές από τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής που έχουν συμβεί έως αυτό το σημείο ήταν για τον «μετριασμό των αρνητικών εφαρμογών ή των περιπτώσεων παράνομης χρήσης», αντί να υποστηρίξουν την καινοτομία και την οικονομική εξέλιξη που θα μπορούσαν να ωφελήσουν την κοινωνία γενικότερα.

«Εκεί γεννήθηκε η δουλειά μας», είπε η Perianne.

«Αυτή η τεχνολογία είναι ένα καλύτερο εργαλείο για την επιβολή του νόμου ενάντια στους εγκληματίες».

Πράγματι, «η αποστολή μας στο Επιμελητήριο είναι να προωθήσουμε την αποδοχή και τη χρήση ψηφιακών στοιχείων και τεχνολογιών που βασίζονται σε blockchain», εξήγησε η Perianne.

Η εκπαίδευση ίσως μετακινεί τη ρυθμιστική τάση από το «μετριασμό κατά» της ανάπτυξης του οικοσυστήματος σε μια πιο συνεργατική και υποστηρικτική κανονιστική πορεία.

 • «Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και της Γερουσίας είναι άνθρωποι που πρέπει να είναι ειδικοί σε πολλούς διαφορετικούς τομείς πολιτικής σε ολόκληρη την οικονομία μας», δήλωσε η Perianne. «Δεν έχουν πολλή κατανόηση για το τι είναι η τεχνολογία blockchain, ή τι είναι το Bitcoin ή ποια είναι τα άλλα 3.000 κρυπτονομίσματα. ποιος είναι ο σκοπός τους ή ποιες είναι οι δυνατότητές τους.»

Για παράδειγμα, η Perianne είπε ότι όταν πρόκειται για ανησυχίες σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε παράνομες συναλλαγές, αυτό που πολλοί νομοθέτες δεν γνωρίζουν είναι ότι

 • «αυτή η τεχνολογία είναι ένα καλύτερο εργαλείο για την επιβολή του νόμου ενάντια στους εγκληματίες».
 • «Υπάρχει μια καταπληκτική βιομηχανία καινοτόμων, τεχνολόγων, μηχανικών και επιχειρηματικών εμπειρογνωμόνων που αξιοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να χτίσουν κάτι απίστευτα σημαντικό», είπε.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν την τεχνολογική υπεροχή τους εάν δεν αγκαλιάζουν το Blockchain

Ταυτόχρονα,

 • «υπάρχουν πολλά άλλα έθνη που καταλαβαίνουν το ρόλο που θα παίξει η τεχνολογία blockchain στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία για πολλές επόμενες γενιές».

Ίσως το πιο διάσημο παράδειγμα αυτού είναι η Κίνα, η οποία εργάζεται για την κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) για αρκετά χρόνια. 

Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping έχει επίσης σχολιάσει δημόσια τη σημασία της τεχνολογίας blockchain στο μέλλον της χώρας.

Επιπλέον, η Ε.Ε έχει λάβει ορισμένα πρόσφατα δημόσια βήματα προς την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain. Στις αρχές Οκτωβρίου, μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναφέρει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει σοβαρή μελέτη και εξερεύνηση ενός ψηφιακού ευρώ μέχρι τα μέσα του 2021.

Η Perianne είπε ότι αυτά τα έθνη «θέλουν να είναι ηγέτες στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, φοβόμαστε απλώς αυτό που δεν καταλαβαίνουμε».

“Όλα είναι στο στοίχημα”

Το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες μακροπρόθεσμα: «πιστεύουμε ότι πολλά διατρέχουν κίνδυνο εάν παραχωρήσουμε αυτήν την τεχνολογία σε άλλα έθνη, πριν αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία οι Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την οικονομική ανάπτυξη », είπε η Perianne.

«Αν κοιτάξετε τι συνέβη με το Διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ουάσινγκτον είδαν τις δυνατότητες για το Διαδίκτυο, καθώς και για ευρυζωνικές και κινητές τεχνολογίες, και έθεσαν πολιτικές που επιτρέπουν την καινοτομία και τον ανταγωνισμό που έχουν αναπτύξει τον κόσμο και ζει μέχρι σήμερα.»

«Σήμερα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να κατανοήσουν τις αναδυόμενες καινοτομίες στην τεχνολογία blockchain και στα κρυπτονομίσματα και να θέσουν πολιτικές που καλλιεργούν αυτές τις τεχνολογίες και διατηρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια καινοτόμο ηγετική θέση. Αν δεν το κάνουμε, νομίζω ότι όλα διακυβεύονται », είπε.

Η πρωτοβουλία «Crypto for Congress» στοχεύει να παρέχει σε κάθε Πρόεδρο του Κογκρέσου μια άμεση εμπειρία κρυπτονομισμάτων

Ενώ η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναλάβει ορισμένες κανονιστικές ενέργειες για τη δημιουργία υγιών κανονισμών για την κρυπτοσφαίρα, το blockchain και τα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να έχουν «ξεπλυθεί» από τη συνομιλία από κάποια από τα άλλα γεγονότα στο Καπιτώλιο, συγκεκριμένα, την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Εκλογή.

Επομένως, μέρος της εργασίας που κάνει το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου είναι να διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παραμένουν μέρος της συνομιλίας.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτού του έργου είναι μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Crypto for Congress».

Η Perianne είπε ότι το έργο είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου που επιδιώκει να παρέχει στους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους,  ανεξάρτητα από το κόμμα,  μια πρακτική εμπειρία με την τεχνολογία blockchain.

Ουσιαστικά, ο σκοπός του Crypto for Congress είναι να ευαισθητοποιήσει και να επεκτείνει την πρόσβαση στην τεχνολογία blockchain σε όλη την κοινότητα του Κογκρέσου.

 • «Ως μέρος του Crypto για το Κογκρέσο, η επιτροπή πολιτικής δράσης του Επιμελητηρίου έκανε μια μικρή συνεισφορά Bitcoin στην εκστρατεία κάθε μέλους του Κογκρέσου.»

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να δώσει σε κάθε μέλος του Κογκρέσου μια πρακτική εμπειρία με την τεχνολογία blockchain. «Η ελπίδα μας είναι ότι τα μέλη θα αρχίσουν να κατανοούν καλύτερα την κρίσιμη σημασία που θα έχει η τεχνολογία blockchain στην παγκόσμια οικονομία για πολλά ακόμη χρόνια».

Η Perianne είπε ότι «λόγω της πρωτοβουλίας, οι εκστρατείες του Κογκρέσου πρέπει να απαντήσουν σε μια απλή αλλά σημαντική ερώτηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη: πρόκειται να την αποδεχθούν ή όχι;»

«Ακούσαμε την απάντηση ναι από καμπάνιες που δέχονται το Bitcoin για πρώτη φορά» μέσω του Crypto for Congress.

Φυσικά,

 • «για μέλη που δεν είναι αρκετά έτοιμα να δεχτούν κρυπτονομίσματα σήμερα, καταλαβαίνουμε. Είναι μια καμπύλη μάθησης. Δεν περιμένουμε από κάθε μέλος να κάνει αυτό το άλμα μαζί μας σήμερα. Αλλά αυτό που τους ζητάμε να κάνουν είναι, αντί να επιστρέψουν το Bitcoin στην επιτροπή πολιτικής δράσης μας, να το δωρίσουν για φιλανθρωπικό σκοπό.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here