Μεθαύριο Τετάρτη θα ισχύσει η νέα αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, που ναι μεν δεν έχει αλλαγές (προσθήκη/έξοδο) για τον Greece Standard αλλά προβλέπει μικρές αλλαγές για τον Small Cap, με την είσοδο των Autohellas, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
New entries στον δείκτη – καθρέπτη της αγοράς μας, καθώς διευρύνεται το “καλάθι” των δεικτών ελληνικού ενδιαφέροντος από τα “κάτω” δηλαδή από τις χαμηλότερες κατηγορίες αποτίμησης.
Αυτή είναι μια εξέλιξη που ενισχύει την προοπτική διασποράς των επενδυτικών επιλογών που θα έχουν τα funds όταν σχεδιάζουν την Ελληνική στρατηγική τους.
  • Σε εισροές κεφαλαίων (που αντιστοιχούν) σε 96.000 μετοχές της Autohellas και σε 428.000 μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζονται, σε μία συγκυρία που για τη μεν πρώτη τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά τείνουν να καταστούν κανονικότητα και για τη δε δεύτερη το μεθοδικό “μάζεμα” στα 2 € με 2,20 ευρώ προοιωνίζεται ανοδική διαφυγή προς μεγαλύτερες αποτιμήσεις.
  • Στα 705,059 εκατ.€ η χρηματιστηριακή αξία της Autohellas,
  • Στα 766,022 εκατ.€ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην 24η και 22η θέση της σχετικής κατάταξης.
Με την ΚΑΡΕΛΙΑΣ των 910,800 εκατ.€  στην 20η και την Cenergy Holdings του ενός δισεκατομμυρίου (1,061 δισ.€) νέο μέλος του club των billionaires (συνολικά 19 μέλη).
Η AEGEAN με 839,455 εκατ.€  στην 21η θέση σε πτήση προς το club.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here