Στο 16ο Ιnsurance Conference συμμετείχε η κα Βάντα Γιανναρά, Managing Director, DGTAL Pathos με Ομιλία – Παρουσίαση.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η κα Γιανναρά, με απλά λόγια εξήγησε τι είναι η ΑΙ. “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το εργαλείο που θα οδηγήσει τον υπολογιστή να εκτελεί μια εργασία σχεδόν εξίσου καλά όσο ο ίδιος ο άνθρωπος. Ένα τέτοιο έργο είναι δύσκολο, καθώς χρειαζόμαστε πολλά δεδομένα. Στην ασφαλιστική αγορά έχουμε πάρα πολλά data, αλλά είναι σε μορφή documents, πρέπει κάποιος να τα διαβάσει, να τα καταλάβει και να τα κατηγοριοποιήσει” είπε.

Η DGTAL, ανάφερε η κα Γιανναρά επί 3 χρόνια φτιάχνει μοντέλα ΑΙ που θα μπορούν να διαβάσυον και να κατανοήσουν insurance documents που χρειάζονται εξειδίκευση, όπως αυτά που αφορούν ζημιές. “Κατανοώντας τις ζημιές, μπορεί να δει τα ‘flags’, τι δεν πάει καλά, να τις  κατηγοριοποιήσει, να προχωρήσει σε auditing και να τις διαχειριστεί ακόμη και πλήρως” είπε.

Ο κα Γιανναρά ανέφερε ότι αυτός ο τρόπος εκτέλεσης εργασιών είναι το μέλλον. Και συνέχισε: “Όσοι απο εσάς θέλετε να βάλετε innovation στις εταιρείες σας,  θα πρέπει να ξέρετε ότι ‘it takes two to tango’ είναι πραγματα που γίνονται μέσα σε εταιρείες μαζί με τον πελάτη.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr