H DGTAL λανσάρει στην ελληνική αγορά το πρώτο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης που εξάγει πληροφορίες, αυτοματοποιεί διαδικασίες, τσεκάρει και συγκρίνει δεδομένα, με ακρίβεια και μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η DGTAL, η πρώτη εταιρεία Software-as-a-Service στην Ευρώπη που αποκωδικοποιεί και επεξεργάζεται μη δομημένα ασφαλιστικά δεδομένα με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, παρουσίασε το νέο της προϊόν, GRABBER. Το GRABBER κατανοεί, εξάγει, τσεκάρει και επικυρώνει δεδομένα από τιμολόγια, λογαριασμούς, προσφορές, έντυπα παραγγελιών, συμβάσεις κ.λπ. με ακρίβεια.

Χρονοβόρες και επαναλαμβανόμενες εργασίες, που συνήθως έχουν και υψηλή πιθανότητα λάθους, όπως επικυρώσεις τιμολογίων, συγκρίσεις τιμών και εκτιμήσεις κόστους, γίνονται πλέον χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Με αυτό τον τρόπο, το GRABBER εξοικονομεί χρόνο, μειώνει το κίνδυνο σφαλμάτων και καταπολεμά την απάτη.

Το GRABBER βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία του DRILLER, με τις πιο καινοτόμες προσεγγίσεις στην οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) που λειτουργεί με υψηλά επίπεδα ακρίβειας στα ελληνικά, την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), το Computer Vision, τη μηχανική μάθηση (ML) και την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Όπως και το DRILLER, το GRABBER διαχειρίζεται τεράστιο αριθμό εγγράφων από ολόκληρα χαρτοφυλάκια ζημιών, ενώ πηγαίνει πολύ βαθύτερα, αναζητώντας συγκεκριμένες πληροφορίες σε συγκεκριμένα έγγραφα. Για παράδειγμα, στον τομέα των ασφαλίσεων υγείας, το GRABBER υπολογίζει αυτόματα την ιδιωτική δαπάνη, τη συμβολή του ΕΟΠΥΥ σε κάθε νοσηλεία αλλά και συγκεντρωτικά, ελέγχει τις χρεώσεις τιμολογίων σε σχέση με καταλόγους τιμών, αναγνωρίζει κωδικούς ICD, εντοπίζει με ακρίβεια οικονομικές αποκλίσεις κ.α.

Τόσο το GRABBER, όσο και το DRILLER, καταδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αξιοποίηση πληροφοριών από την τεράστια δεξαμενή δεδομένων που διαθέτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και όχι μόνο. Το GRABBER παρέχει ακρίβεια 95%+ στην εξαγωγή δεδομένων, ενώ μειώνει τον χρόνο επεξεργασίας κατά 80%. Προσφέρει καλύτερη και ταχύτερη διαχείριση εγγράφων και βοηθά τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες στα δεδομένα. Το GRABBER μπορεί να διαχειριστεί κάθε τύπο εγγράφου, ανεξαρτήτως μορφής και πολυπλοκότητας κειμένου, κάτι που το καθιστά ιδανικό εργαλείο για πολλών ειδών επιχειρήσεις όπως τράπεζες, βιομηχανίες, νοσοκομεία, στοιχηματικές κ.α. Προσφέρεται ως αυτόνομο προϊόν ή ως προσθήκη στο DRILLER, για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Η Βάντα Γιανναρά, Managing Director της DGTAL, εξηγεί: «Το GRABBER προέκυψε από τις ανάγκες των πρώτων πελατών του DRILLER, οι οποίοι μας ζήτησαν να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, στο πώς μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να επεξεργαστεί συγκεκριμένα έγγραφα με μεγάλη ακρίβεια, ταχύτητα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Είμαι υπερήφανη που παρουσιάζω το GRABBER στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το πρώτο use case ήταν ελληνικό. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ένα πολύ υψηλού επιπέδου OCR, προσαρμοσμένο στην ελληνική γλώσσα, κάτι που αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της DGTAL. Σήμερα με το GRABBER μια οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να αυτοματοποιήσει πλήρως τη διαχείριση τιμολογίων, τον έλεγχο προσφορών και συμβάσεων, KYC και AML/ Vulnerability checks κ.α. Ειδικά για τις ασφαλιστικές εταιρείες που παραμένουν στον πυρήνα της δραστηριότητας μας, τα δύο προϊόντα συνδυαστικά προσφέρουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων δεδομένων. Είμαι αισιόδοξη ότι το GRABBER μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες θα συμβάλει σε έσοδα ύψους 1 εκατ. ευρώ».

Μάθετε περισσότερα στη σελίδα www.dgtal.io.