Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου, η ΕΕΣΥΠ, δηλαδή το Υπερ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε τις εταιρικές  οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών που ελέγχει και κατά συνέπεια την Έκθεση πεπραγμένων για το β’ τρίμηνο του έτους.

Ξεχωρίζει η αύξηση των μερισμάτων που η ΕΕΣΥΠ εισέπραξε από τις θυγατρικές της, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, καθώς η αύξηση ανήλθε στο +148%.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον σε σχέση με τα αποτελέσματα αυτά, είναι ότι η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από το μέρισμα που η ΕΕΣΥΠ έλαβε από την θυγατρική της Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία διανέμει  για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία μέρισμα.

Η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ, εκτιμά ότι με τις κατάλληλες κινήσεις σε θεσμικό επίπεδο και ενεργώντας για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που της έχει μεταβιβαστεί, κατάφερε να εντοπίσει τις απαιτούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε σε συνεργασία με την διοίκηση της ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών να απελευθερωθούν λιμνάζοντα κεφάλαια της ΕΤΑΔ, και να μετατραπούν αυτά σε μέρισμα.

Εφαρμόζοντας μια ενεργή πολιτική διαχείριση των στοιχείων της Καθαρής Θέσης της ΕΤΑΔ, η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ πιστεύει ότι  κατάφερε να δώσει στα κεφάλαια αυτά μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς αυτά, περνώντας ως μερίσματα στην ΕΕΣΥΠ, μπορούν εν μέρει να τροφοδοτήσουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έτσι να τοποθετηθούν σε επενδύσεις που προάγουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τις παραγωγικές επενδύσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here