Την ημέρα που η NOVA ανακοίνωσε το νέο της ξεκίνημα επέλεξε ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners για να της προσφέρει ένα μεγάλο δώρο.

Ως γνωστός μπασκετόφιλος και δεινός διαπραγματευτής, κατάφερε να εξασφαλίσει, για την συνδρομητική τηλεόραση της ΝOVA, τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Euroleague για τα επόμενα 5 χρόνια…

H θυγατρική της United Group, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την συγχώνευσή της με την Wind, κλείδωσε την συμφωνία της αποκλειστικής μετάδοσης των αγώνων για τα επόμενα 5 χρόνια.

H Euroleague αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικά assets της Nova αφού η εταιρεία μεταδίδει τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εδώ και πολλά χρόνια, με το τελευταίο συμβόλαιο που είχε συνάψει να περιλαμβάνει την αναμετάδοση της Euroleague και του Eurocup για την τριετία 2020-2023. 

Η ανανέωση του συμβολαίου έχει ήδη συμφωνηθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Το ποσό του συμβολαίου κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από το προηγούμενο, χωρίς ωστόσο να φτάσει στα δυσθεώρητα ύψη που είχαν ακουστεί στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε το υψηλότερο ποσό συνδυάστηκε με option για μεγαλύτερη διάρκεια αποκλειστικής μετάδοσης.

Μετά και την Euroleague το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών πλατφορμών θα στραφεί σε μια άλλη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, αυτή του Champions League.

Οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Σε αντίθεση με την Euroleague, το Champions League ενισχύει τα τελευταία χρόνια το τηλεοπτικό γήπεδο της Cosmote TV ( το εν ισχύ συμβόλαιο δίνει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA έως το 2024) και οι εταιρείες αναμένεται να το διεκδικήσουν σθεναρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here