Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Την έναρξη των ομιλιών της 2ης ημέρας έκανε ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.), Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Α. Ομίλου Πειραιώς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής,  Group  Chief  Human  Resources  Officer, Τράπεζα Πειραιώς.

“Τα ΤΕΑ είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός πυλώνας που υποστηρίζει την ουσιαστική μελλοντική αποταμίευση. Είναι πολύ μακριά από το dna του μέσου έλληνα.

Τέτοιοι θεσμοί πρέπει να υποστηρίζονται και είναι σημαντικός αυτός ο πυλώνας και πρέπει να διαφυλαχτεί. Πρέπει να δούμε πως θα αναπτυχθεί διότι η σημερινή εικόνα, παρά την αισιοδοξία, δεν παύει να είναι μια εικόνα με: μικρό αριθμό εργοδοτών που ιδρύουν ΤΕΑ, δυσκολίες εκ μέρους των εργοδοτών να πείσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να φτιάξουν κεφαλαία για το αύριο.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πλαίσιο θα μείνει σταθερό, καθώς ο β’ πυλώνας έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα” τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ