Την πεποίθηση ότι η ανταγωνιστική οικονομία και οι εξαγωγές, που βάζουν «πλώρη» για τα 70 δισ. ευρώ, είναι το μέλλον της Ελλάδας, καθώς «μόνο έτσι δεν θα ζήσουμε ξανά προβλήματα του παρελθόντος», εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε σύντομο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του στο 9ο εξαγωγικό συνέδριο «Export Summit», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη (μεταδίδεται ψηφιακά μέσα από την πλατφόρμα LiveOn).

Υπενθύμισε δε, πως ήδη από τον πρώτο μήνα του 2023, οι ελληνικές εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση άνω του 30%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, προϊδεάζοντας για μια θετική χρονιά.

Στις επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών που βάζουν πλώρη για τα 70 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας την καλή επίδοση του πρώτου μήνα του έτους για τις εξαγωγές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

«Για να έχουμε μια ανταγωνιστική οικονομία πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος και αυτό κάνουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.