Για 20ή συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνει τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2022 σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως ένας καταξιωμένος θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών. Πρωτοπόρος στην έγκυρη και εις βάθος ενημέρωση στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό γίγνεσθαι, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ καινοτόμησε το 2003 εισάγοντας τη διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων στη χρηματιστηριακή αγορά.

Στην επέτειο των 20 χρόνων τους, τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ γιορτάζουν με ανανεωμένο προφίλ και με την προσθήκη νέων κατηγοριών βράβευσης, αλλά διατηρώντας την ίδια προσήλωση στην ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η λαμπερή τελετή #hraw22, διεξήχθη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε: “Τα βραβεία είναι πολύ σημαντικά γιατί ζούμε σε μια χώρα που πάσχει από οικονομικό αναλφαβητισμό και ξεχάσαμε τις βασικές αρχές οικονομίας. Όταν ένας σοβαρός οργανισμός, όπως η Ethos Events, θεσπίζει και θεμελιώνει βραβεία αποτελεί υγιές πρότυπο. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μοχλό για όλους τους υπόλοιπους ώστε να προχωράμε αισιόδοξα στο μέλλον. Συγχαίρω τον θεσμό και τον υποστηρίζουμε ως κυβέρνηση”.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το καλάθι του νοικοκυριού, για ρεπορτάζ που εστιάζουν σε fakenews, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία πήγε πολύ καλύτερα το 2022 και επί του συνόλου η αγορά το δ’ τρίμηνο.

“Σημειώσαμε ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και τουριστικών εισπράξεων. Οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά όπως και οι εξαγωγές. Έχουμε πλέον μια οικονομία που αναπτύσσεται, γίνεται ανταγωνιστική και κερδίζει νέες αγορές. Ο Ιανουάριος του 2023 έχει κλείσει καλύτερα κι από τις προβλέψεις. 

Οι επενδύσεις πάνε ήδη πάρα πολύ καλά, παρά τον πληθωρισμό, την ακρίβεια κτλ. Δέχτηκα πυρά με το click away και από το Επιμελητήριο, αλλά η χώρα πρέπει να πηγαίνει μπροστά. Με πολιτική σταθερότητα θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα σχετικά γρήγορα και ειδικά με αυτοδυναμία για να μην υπάρχει country risk ώστε να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες αγορές.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη (Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΤΑΙΠΕΔ) για την συνεισφορά στα χρόνια της πανδημίας και εν συνέχεια για την προσφορά του στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως και την επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Βασιλική Λαζαράκου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here