Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, με τα περισσότερα μέτωπα ανοιχτά, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές ξεκίνησαν το 2023 από εκεί που έκλεισαν τα βιβλία τους με κέρδη το 2022. Ήδη, τις πρώτες δύο εβδομάδες, οι αγοραστές είναι αυτοί που κάνουν «ταμείο», και μάλιστα με αξιοσημείωτες αποδόσεις. 

Κοινός τόπος είναι πως το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η κύρια «γεννήτρια» δημιουργίας θετικής απόδοσης τη διετία 2021-2022 (σε ορίζοντα δωδεκαμήνου). Πέραν των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο –που μένει να φανεί αν θα οδηγήσουν σε επανάληψη του κερδοφόρου 2022–, είναι και οι κλάδοι της ενέργειας και των κατασκευών-υποδομών που συνθέτουν το επενδυτικό τρίπτυχο των πανίσχυρων funds για φέτος. 

Έχοντας, επομένως, όλους τους δείκτες τάσης με το μέρος του, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να συνεχίσει διεκδικώντας τη διαφυγή του από το υψηλό του 2022, βγαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις 1.000 μονάδες. Μια μικρή στάση στα τρέχοντα επίπεδα είναι εντός προγράμματος, δημιουργώντας το απαραίτητο πλατό συσσώρευσης πριν τη μεγάλη «μάχη» των 1.000 μονάδων.

Aπό το ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here