Προσκλητήριο σε ομολογιούχους (του κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 150 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε δυνάμει του από 10.10.2019 Προγράμματος Έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου) για διενέργεια γενικής συνέλευσης στις 12 Δεκεμβρίου (επαναληπτική στις 15/12/2023, αν χρειαστεί), με μοναδικό θέμα – στόχο την τροποποίηση όρων, απέστειλε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (ο ΑΠΕ βραχίονας του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), που θυμίζουμε ότι είχε εμπλακεί παλιότερα σε σενάρια πώλησης.
Επίσης, προτείνεται η τροποποίηση του ορισμού της Ουσιώδους Μεταβολής, στην οποία προστίθεται δεύτερη περίπτωση τέτοιας μεταβολής ως εξής:
«Ουσιώδης Μεταβολή σημαίνει
  • (α) τη με οποιοδήποτε τρόπο απόσυρση, αντικατάσταση, απομάκρυνση, παραίτηση του κ. Γεωργίου Περιστέρη από τη θέση του Προέδρου και εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγγυήτριας (συμπεριλαμβανομένης και της μη εκλογής και διορισμού του στην ως άνω θέση), ή/και την παύση ή/και τροποποίηση των ήδη ανατεθειμένων σε αυτόν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγγυήτριας αρμοδιοτήτων και καθηκόντων σχετικά με την κατά νόμο και το καταστατικό διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της Εγγυήτριας, όπως αυτές ενεργούνται και υλοποιούνται κατά την ημερομηνία του Προγράμματος. Σε περίπτωση κατά την οποία η ανωτέρω παύση εκτέλεσης ή τροποποίηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του κ. Γεωργίου Περιστέρη οφείλεται σε θάνατο, ασθένεια, ή σωματική βλάβη, δεν λογίζεται ως Ουσιώδης Μεταβολή ή/και
  • (β) την εκ μέρους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ και του κ. Γεωργίου Περιστέρη απώλεια του δικαιώματος άσκησης (άμεσα ή έμμεσα) αθροιστικά τουλάχιστον του 33,3% των δικαιωμάτων ψήφου της Εγγυήτριας».

  To μήνυμα του Πρωθυπουργού στο Bloomberg

    …O πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα είναι στους οδηγούς σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, ενώ εκτίμησε ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «καύσιμο μετάβασης».
  • Η αναφορά στο φυσικό αέριο και στην προοπτική χαρακτηρισμού του ως μεταβατικό καύσιμο έρχεται αμέσως μετά τη συνάντηση ομάδας Ευρωπαίων Βιομηχάνων με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες όπου τέθηκαν ανοιχτά όλα τα θέματα….
Υπ’ αυτό το πρίσμα, η ανάδειξη του θέματος δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την ενεργειακή μετάβαση βρίσκονται σε εξέλιξη και κοντά σε… αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ