Στην κατάργηση της εξαίρεσης της πανδημίας που ισχύει στον ασφαλιστικό κλάδο προχώρησε η Generali, με στόχο την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων της. Συγκεκριμένα, για όλους τους ασφαλισμένους της εταιρείας σε οποιοδήποτε νοσοκομειακό πρόγραμμα, καθώς και για όσους έχουν αγοράσει ξεχωριστά την παροχή του «ημερήσιου νοσοκομειακού επιδόματος», και παρά τη ρητή εξαίρεση της πανδημίας, η Generali ενεργοποιεί εκτάκτως την κάλυψη αυτή.

Σε περίπτωση νοσηλείας λόγω COVID-19, η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε δημόσιο ή άλλο νοσοκομείο που έχει οριστεί, η Generali θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας. Ενεργοποιείται, δηλαδή, κατ’ εξαίρεση, εκτάκτως, η κάλυψη της νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, χωρίς να θεωρείται εξαίρεση η πανδημία ως αιτία νοσηλείας. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η εξυπηρέτηση και η κάλυψη των έκτακτων περιστατικών ισχύουν κανονικά, όπως ορίζουν οι όροι των ασφαλιστηρίων.

Σύμφωνα με την οδηγία του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό απαιτείται πρωτίστως η άμεση επικοινωνία στη γραμμή 1135 για περαιτέρω καθοδήγηση. Aντιστοίχως, τα ύποπτα περιστατικά και οι νοσηλείες διοχετεύονται και πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς.

Οσον αφορά τα ασφαλιστήρια ζωής σε περίπτωση θανάτου από κορωνoϊό, το κεφάλαιο κάλυψης ζωής θα αποδίδεται κανονικά, χωρίς να ισχύει ο όρος της εξαίρεσης της πανδημίας, σε περίπτωση που ο κυρίως ασφαλισμένος ασθενής καταλήξει λόγω COVID-19.

Ο όμιλος Generali ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία διεθνούς ταμείου έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here