Με στόχο τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών 300 εκ. ευρώ ετησίως από το 2025 και μετά ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προωθεί ή συμμετέχει σε επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 6,5 δις ευρώ, έχοντας ανεκτέλεστο που με τις προς υπογραφή συμβάσεις θα ανέλθει στα 4,5 δις ευρώ.

Η Διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρουσίασε την στρατηγική και τις προοπτικές του Ομίλου σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία:

Οι σημαντικές θετικές εξελίξεις που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες με τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, παραχωρήσεων, συμμετοχών και νέων έργων του Ομίλου σε όλους τους κλάδους θα οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών τα επόμενα χρόνια. Υπολογίζεται ότι από τους δραστηριότητες του Ομίλου θα παράγονται από το 2025 και μετά ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι ανωτέρω ροές θα χρηματοδοτούν τα ίδια κεφάλαια τους νέες επενδύσεις, την αποπληρωμή του εταιρικού δανεισμού και την ανταμοιβή τους τους μετόχους.

Ο Όμιλος προωθεί ή συμμετέχει σε επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 6,5 δις. ευρώ.

Παραχωρήσεις

*Σε ότι αφορά τον τομέα των παραχωρήσεων, διαμορφώνεται ένα ιδιαιτέρως αξιόλογο – ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – χαρτοφυλάκιο (Εγνατία Οδός, IRC – Ελληνικό, Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός κλπ.)

*Η ανάληψη της Εγνατίας Οδού αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο με πολλαπλά οφέλη.

*Το IRC στο Ελληνικό προχωρά οριστικά κι αμετάκλητα και μάλιστα με ευνοϊκότερους για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όρους. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Υποδομές

*Τα επόμενα χρόνια αναμένεται σημαντικά ενδυναμωμένος ο κατασκευαστικός μας τομέας, καθώς το ανεκτέλεστο με τις προς υπογραφή συμβάσεις θα ανέλθει στα επίπεδα των 4,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα υψηλό αλλά και ποιοτικό ανεκτέλεστο με ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους για την ΤΕΡΝΑ.

*Παράλληλα, η θέση που κατέχει πλέον ο Όμιλος στον κατασκευαστικό κλάδο, μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε με αξιώσεις και τα νέα έργα υποδομής που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας, καθώς ο κλάδος των υποδομών στην Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σαν μοχλός ανάπτυξης

Παραγωγή κι αποθήκευση καθαρής ενέργειας – Έργα κυκλικής οικονομίας

*Το επενδυτικό πρόγραμμα συνεχίζεται εντατικά και παραμένει ο στόχος για εγκατεστημένη ισχύ 3.000 MW την προσεχή πενταετία. Ήδη, όμως, δρομολογούνται οι νέες επενδύσεις που θα αυξήσουν έτι περαιτέρω την εγκατεστημένη ισχύ στο μέλλον, με νέα αιολικά έργα, φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες αποθήκευσης και πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα.

*Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρωταγωνιστεί και στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων έχοντας αναλάβει ήδη σημαντικά έργα (ΣΔΙΤ Ηπείρου και Πελοποννήσου) κι έχοντας διαμορφώσει μία ισχυρή στρατηγική συμμαχία με τον όμιλο ΤΙΤΑΝ για τα έργα ΣΔΙΤ Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Θερμική Ενέργεια

*Η απόκτηση του 100% του Ομίλου ΗΡΩΝ καθιστά τον Όμιλο πρωταγωνιστή και στον τομέα της θερμικής ενέργειας.

*Ο Όμιλος προωθεί σημαντικές επενδύσεις, όπως η ανάπτυξη σε συνεργασία με τη Motor Oil της νέας μονάδας φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, που θα είναι η πλέον αποδοτική στο ελληνικό σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here