Αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής των λειτουργικών τομέων καθαρής ενέργειας και παραχωρήσεων, καθώς και  διατήρηση ενός υψηλού κατασκευαστικού ανεκτέλεστου είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά το εννεάμηνο του 2020.

  • Παράλληλα, η TΕΡΝΑ Ενεργειακή ετοιμάζεται να μπει σε εντελώς νέες δραστηριότητες αφού συμμαχεί με την Grid Telecom, την θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων πολύ υψηλών ταχυτήτων (Ultra Fast Broadband).
  • Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δραστηριοποιείται όχι μόνον στην πράσινη ενέργεια και στην διαχείριση απορριμμάτων αλλά ολοένα και περισσότερο εμπλέκεται σε projects υψηλής τεχνολογίας όπως π.χ. στο σχέδιο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) της Αθήνας ενδεχομένως και της Θεσσαλονίκης.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2020,

  • οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν στα 723,3 εκατ. ευρώ, έναντι 837,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
  • Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύθηκε στα 235,1 εκατ. ευρώ, έναντι 215,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Παρά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας CoViD-19, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί την οικονομική του ευρωστία, έχοντας καταφέρει να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του.

Παράλληλα, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξέλιξη των βασικών του δραστηριοτήτων, υλοποιώντας αδιαλείπτως το επενδυτικό του πρόγραμμα και ενισχύοντας τις προσπάθειες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here