Ολοκληρώθηκε η απόκτηση από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.  του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών παραχώρησης Νέα Οδός Α.Ε. και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πλέον ενισχύει την συμμετοχή της στους δύο ανωτέρω αυτοκινητοδρόμους από 33,33% που κατείχε κατά την έναρξη των παραχωρήσεων σε 100% , αποκτώντας σταδιακά τα ποσοστά συμμετοχής και των δύο άλλων εταίρων, των ομίλων ACS Dragados και Ferrovial.

Για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής και των δύο ομίλων θα καταβληθούν σταδιακά έως το 2028 συνολικά περίπου 145 εκατ. ευρώ.

Οι συμμετοχές του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Οδός: 100%, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Κεντρική Οδός): 100%, Ολυμπία Οδός: 17%

Υπενθυμίζουμε ότι σύντομα αναμένεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ παράλληλα ο όμιλος διαχειρίζεται συνολικά 2.235 θέσεις στάθμευσης σε σταθμούς στάθμευσης ανά την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here