Στις 29 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται ένας νέος θεσμός. Κλιμάκιο εφοριακών της Ρόδου την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Σύμη.

Σκοπός των εφοριακών είναι να διευθετηθούν τα ζητήματα που δεν μπορούν να λυθούν μέσω Taxis και να συνδράμουν όσους φορολογούμενους αντιμετωπίζουν δυσκολία με τα φορολογικά τους θέματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ και τον διοικητή της κ. Γ. Πιτσιλή:

  •  Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογούμενους.
  • Θα εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, ενδεχομένως σε δημαρχεία, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων.
  • Θα δημιουργηθούν τέσσερις ηλεκτρονικοί οδηγοί που θα απαντούν σε ερωτήματα που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από φορολογούμενους και θα λαμβάνουν εντός της ημέρας απάντηση από την αρμόδια διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτό.
  • Η φορολογική διοίκηση εξετάζει να προσφέρει υπηρεσίες σε όσους πολίτες έχουν αναπηρία που δεν τους επιτρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μόνοι τους, ή σε ηλικιωμένους χωρίς πόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here