Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th Insurance Conference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης Γεν.Γραμματέας ΕΕΑ, Πρόεδρος GAMA Global Hellas, Ιδρυτής της Life Plan Insurance.

“Είμαστε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Ο κ. Τσακλόγλου περιέγραψε ορθά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Το οικονομικό περιβάλλον είναι δυσχερές με την υπάρχουσα επισιτιστική κρίση και τον πληθωρισμό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτές τις συνθήκες προσπαθεί να λειτουργήσει η ασφαλιστική αγορά.

Έχουν μπει στην ιδιωτική ασφάλιση ιδεολογικά πρόσημα. Η ιδιωτική ασφάλιση δεν έχει ταξικό χαρακτήρα, από την φύση της προασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Τα στοιχεία δίνουν εκτίναξη του οικονομικού κόστους από φυσικές καταστροφές σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. 

Η αγορά μας είναι πολύ μπροστά σε διάφορους τομείς. Και εμείς οι διαμεσολαβούντες πρέπει να εξασκούμε το γνωστικό μας αντικείμενο. 

Να υπάρχουν κριτήρια για το πως διανέμεται το ασφαλιστικό προϊόν. Στο ΕΕΑ (σ.σ. τόσο ο πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου, όσο και ο κ. Γαβαλάκης προέρχονται από τον χώρο της ασφάλισης) προσπαθούμε ως ενεργός πυλώνας της αγοράς να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι”.

Η στρατηγική του ΕΕΑ εστιάστηκε σε τέσσερις πυλώνες:

Τεχνολογία

Εκπαίδευση-μελέτες

Εξωστρέφεια

Νομοθετικές παρεμβάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here