Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ν’ ανοίξει εμπορικό πόλεμο στην ΕΕ με δασμούς έως και 25% σε πλειάδα ευρωπαϊκών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ προκαλεί την σκληρή στάση της Γαλλίας, η οποία δια στόματος της Σιμπέτ Ντιαγέ, εκπροσώπου της Γαλλικής κυβέρνησης κάνει λόγο για αντίποινα σε βάρος των ΗΠΑ σε συντονισμό με την ΕΕ.

“Ανέκαθεν λέγαμε ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ότι πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να βρίσκουμε φιλικές λύσεις αντί να εμπλεκόμαστε σε εμπορικές διαμάχες”, πρόσθεσε η Σιμπέτ Ντιαγέ στα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και RMC. Λυπάμαι που εμπλεκόμαστε σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, διότι, όταν είμαστε σε πόλεμο, έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες να δούμε να αυξάνεται η συνολική ανάπτυξη”, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι σε μια τέτοια κατάσταση “τελικά, κανείς δεν επωφελείται”.

Ερωτηθείσα ποια θα μπορούσαν να είναι τα αντίποινα, η Ντιαγέ αρνήθηκε να εξηγήσει σημειώνοντας ότι “σε αυτή τη φάση, δεχόμαστε απειλές από τους Αμερικανούς” και δεν υπάρχει ακόμη “υλοποίηση” αυτών των απειλών.

Η ίδια έκανε έκκληση “για συζητήσεις πριν φθάσουμε εκεί”, εκτιμώντας ότι “σε 10 ημέρες μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα”. Αλλά, “εάν δεν γίνουν με μια προοπτική άμβλυνσης, η Ευρώπη δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι“, προειδοποίησε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here