Απλήρωτους φόρους που άγγιξαν το 1,6 δις. ευρώ είχαν αφήσει στην Εφορία τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στο πρώτο δίμηνο του έτους πριν δηλαδή ξεσπάσει η πανδημία.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 1.268.819 φορολογούμενοι βρίσκονταν υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Με την επέλαση του κοροναϊού οι πληρωμές φόρων και δόσεων ρυθμίσεων αμέσως πάγωσαν. Η εξόφλησή τους για όσους πλήττονται από την πανδημία έχει ανασταλεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε και δεν αναμένεται τους επόμενους μήνες μια νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το φθινόπωρο όμως οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα βουνό φορολογικών επιβαρύνσεων και εκκρεμοτήτων αφού στους φόρους που έχουν ανασταλεί θα έρθουν να προστεθούν το καλοκαίρι ο φόρος εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ο ΕΝΦΙΑ.

Η καθιέρωση νέων σχημάτων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων καθίσταται επιτακτική για να μην γονατίσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Σχετικές πρωτοβουλίες έχει ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τους απλήρωτους φόρους το πρώτο δίμηνο του έτους έρχονται απλώς να αναδείξουν την επιτακτική διάσταση νέων διευκολύνσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here