Ούτε κρύο-ούτε ζέστη τα οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η Frigoglass, πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης.
Μικροβελτιώσεις και επαρκή διαθέσιμα για υποχρεώσεις, κεφάλαιο κίνησης κ.λ.π
Ωστόσο η συνέχεια έκρυβε εκπλήξεις, καθώς στην ενημέρωση αναλυτών, που ακολούθησε  (στις 16.00′ στην διάρκεια της συνεδρίασης) μετά από ερώτηση αναλυτή ο υπεύθυνος της εισηγμένης αποκάλυψε, πως η Frigoglass ως εξειδικευμένη στον κλάδο ψύξης- συσκευασιών συντήρησης κ.λ.π θα μπει δυνατά στο big play των εμβολίων.
  •     Η Frigoglass και το know how διαθέτει και το αξιόπιστο brand name έχει, ώστε να διεκδικήσει μερίδιο από την “πίττα” της συντήρησης, φύλαξης, αποθήκευσης εμβολίων σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Μείωση πωλήσεων κατά -37% εμφάνισε η Frigoglass στο γ’ τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι συνέπειες της πανδημίας παρέμειναν αισθητές σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, παρά τη σχετική βελτίωση που καταγράφηκε σε σχέση με την κατά -55% μείωση του β’ τριμήνου.
  • Η εταιρεία ανακοίνωσε βελτίωση της ζήτησης στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης σε Ευρώπη και Αφρική, καθώς και γυάλινων φιαλών στη Νιγηρία, έναντι του προηγούμενου τριμήνου ενώ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες διατήρησης της ρευστότητας, μέσω του περιορισμού των κεφαλαιακών δαπανών, της εξοικονόμησης κόστους και της αποτελεσματικής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.
Με βάση τα στοιχεία της Frigoglass οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά -36,8%, στα 61,1 εκατ. ευρώ, το μικτό κέρδος (εξαιρουμένων των αποσβέσεων) μειώθηκε κατά 48,3%, στα 12,7 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα (εξαιρουμένων των αποσβέσεων) μειώθηκαν κατά 24,1% σε 7,3 εκατ. ευρώ.
  • Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά -60,8% στα 6,3 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο και το περιθώριο EBITDA υποχώρησε στο 10,3%, από 16,6% πέρυσι.
Οι ζημίες της Frigoglass ανήλθαν σε -7,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -1,6 εκατ. ευρώ πέρυσι και επηρεάστηκαν από τις δαπάνες απομείωσης που σχετίζονται με τη δραστηριότητα στη Νότια Αφρική και το κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 0,2 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις υπαλλήλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here