Στη διοίκηση της FRIGOGLASS, ειδικά στα κεντρικά γραφεία της οδού Ανδρέα Μεταξά, στην Κηφησιά, επικρατεί προβληματισμός από τα νέα χαμηλά.
Στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει και ο  “εφιάλτης” της Plias.
  To ηχηρό limit down, για τη μετοχή της Frigoglass, την Παρασκευή, ήταν η αφορμή για να “ξυπνήσουν εφιάλτες από την εποχή της Plias” όπως χαρακτηριστικά μας αποκαλύπτει αξιόπιστη χρηματιστηριακή πηγή….
  Δεν ήταν τόσο το 0,08 που “έγραψε” για νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή ή τα 28,4 εκατ.€υρώ της χρηματιστηριακής αξίας, όσο ο συνειρμός που δημιουργήθηκε και λόγω των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων που κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο. 
    Μείωση -55% στα 72,7 εκατ. του κύκλου εργασιών, ζημιές 3,859 εκατ. € και σταθερά υψηλότατος καθαρός δανεισμός δημιουργούν ένα πιεστικότατο περιβάλλον.
Λόγω Covid-19,  ένα μέρος της καθίζησης μπορεί να δικαιολογείται, πλην όμως όλοι οι ποιοτικοί δείκτες αποκαλύπτουν επιβάρυνση και ως προς την λειτουργία της εταιρείας.
    Η διοίκηση (ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μαμουλής) μπορεί να επικαλείται τα χρηματικά διαθέσιμα (64 εκατ., τέλος Ιουνίου) για την κάλυψη μελλοντικών χρηματοοικονομικών και λειτουργικών υποχρεώσεων ωστόσο ζητείται- επειγόντως- ένα καλό τρίτο και ένα καλύτερο τέταρτο προκειμένου να αποφευχθεί ένα deja vu ανάλογο της Plias.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here