Πολλά και λίγο ως πολύ γνωστά τα προβλήματα, που βαρύνουν την Frigoglass εδώ και χρόνια.
Ωστόσο στο χθεσινό +20% στα 0,132 ευρώ κρύβεται μία…λεπτομέρεια, που-υπό προϋποθέσεις- και με υψηλό ρίσκο θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. 
Στην χθεσινή τιμή η χρηματιτηριακή αξία που αντιστοιχεί ανέρχεται στα 47,03 εκατ.€ με ένα καλά κρυμμένο asset- τον κλάδο της υαλουργίας– αυτόν για τον οποίο το 2015 η GZI Mauritius έδινε 220 εκατ.€ με το deal να μην κλείνει τελικά στο…παρά ένα. 
Έκτοτε ακολούθησαν πολλά επεισόδια στο δραματικό σήριαλ της Frigoglass για να αρχίσει να “γυρίζει” την χρονιά πριν την πανδημία, που επέφερε νέα προβλήματα στην εταιρεία για να ακολουθήσουν η πυρκαγιά στην Ρουμανία, η εισβολή της  Ρωσίας και ων ουκ έστιν αριθμός. 
 
  • Ωστόσο, το χθεσινό limit up με συναλλαγές 1,35 εκατ. τμχ δείχνει, πως κάποιοι πρισβλέπουν σε επαναφορά της πολύπαθης εταιρείας. 
Θα μπορούσε η Frigoglass– συμφερόντων οικογένειας Δαυϊδ (Truad) να αποτελέσει ένα success story όπως η περίπτωση της Παπουτσάνης που ως Plias έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας για να αναδειχθεί- στα χέρια των Γκάτζαρου-Τασόπουλου- στην υγιέστατη πλέον Papoutsanis- διεθνών προδιαγραφών ελληνική εταιρεία.
Ερώτημα, δίδυμο όπως τον…Γιώργου Γκάτζαρου και Μενέλαου Τασόπουλου έχει η οικογένεια Δαυϊδ για την Frigo;
Τον “άσσο” τον έχει, και είναι ο κλάδος της υαλουργίας…