Από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και τα δύο funds EOS Capital Partners, με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη και Elikonos 2 S.C.A. SICAR εμπιστεύτηκαν την Eurocatering, γνωστή με το brand «Φρεσκούλης», τα χρήματα επενδύονται με σύνεση, προγραμματισμό και προσήλωση στο επιχειρηματικό πλάνο.

Σήμερα, η εταιρεία δρομολογεί επενδύσεις που αφορούν στην δημιουργία δύο νέων εργοστασίων σε Αθήνα και Βουλγαρία.

Μία (φρέσκια) επένδυση των funds EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, από αυτό το συνολικό ποσό, 5,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία εργοστασίου στις Αχαρνές, σε ιδιόκτητη έκταση συνολικής επιφάνειας 14 στρεμμάτων, όπου θα συγκεντρωθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Ποσό 3,2 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση νέου εργοστασίου στη Βουλγαρία όπου θα συσκευάζονται έτοιμες σαλάτες με την επωνυμία fresh & cool.

Το ξεκίνημα στη βουλγαρική αγορά, θα γίνει με τη διάθεση 65.000 τεμαχίων την ημέρα.

Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του μειοψηφικού ποσοστού που διατηρούν τα δύο funds. Την ίδια στιγμή ερευνάται η είσοδος της Eurocatering στην παραγωγή φρέσκων χυμών, στην παραγωγική μονάδα της Λειβαδιάς. Eπίσης, τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών ένας πρότυπος χώρος της εταιρείας που θα σχετίζεται με τη γαστρονομία και τη διατροφή. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 350.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική της πορεία, το 2020 ο τζίρος της Eurocatering ανήλθε στα 38,6 εκατ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ το 2019 απορροφώντας τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Για το 2021 υπολογίζεται ανάπτυξη 11-12%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α. Ταμβακάκης, EOS Capital Partners στο BanksLive: Που θα δοθούν τα δισεκατομμύρια του recovery fund

Ο Απόστολος Ταμβακάκης επενδύει τώρα στην Μινέρβα Ελαιουργική

O Απόστολος Ταμβακάκης, τα 4,5 εκατομμύρια και η Obrela Security Industries

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here