Δημήτρης Μαλλάς

Επιθετική πολιτική θέλει να ακολουθήσει τη φετινή χρονιά η Πλαίσιο Computers με σημαντικότερη πρόκληση την επέκταση στις «λευκές» ηλεκτρικές συσκευές.

Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα της διοίκησης της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Γεράρδο να σημειώνει ότι μετά από μία δεκαετία που -λόγω κρίσης- η εταιρεία έπαιξε ενεργητική άμυνα και πέτυχε να παραμείνει σε θετικά πρόσημα και με γεμάτα ταμεία, από πέρσι έχει ξεκινήσει την επίθεση με νέα καταστήματα και μεγαλύτερη διαφημιστική δαπάνη που οδήγησε σε ενίσχυση των μεριδίων αγοράς.

Ο κ. Γεράρδος ανακοίνωσε και επίσημα ότι σύντομα το Πλαίσιο θα επεκταθεί και τον τομέα των λευκών ηλεκτρικών συσκευών, αποφεύγοντας να δώσει πολλές λεπτομέρειες. Απαντώντας σε ερώτηση μετόχου, πάντως, ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα νέο κατάστημα και αλλαγές σε ορισμένα υπάρχοντα προκειμένου να ξεκινήσει η νέα δραστηριότητα. Ο κ. Γεράρδος δεν ανέφερε που θα βρίσκεται το νέο κατάστημα, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, αυτό θα βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο κατάστημα έχουν ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί ότι το πότε θα ξεκινήσει το Πλαίσιο να διαθέτει και «λευκές» ηλεκτρικές συσκευές εξαρτάται, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, από το πότε θα λειτουργήσει το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το νέο κέντρο διανομής βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του.

Από εκεί και πέρα, το 2019, το επενδυτικό πλάνο για το οποίο ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, έχει ξεκινήσει με το Πλαίσιο να ολοκληρώνει την αναβάθμιση του καταστήματος στο The Mall Athens αλλά και να λανσάρει το «Μήνα Μήνα», ένα πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα. Επίσης, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του η νέα έκδοση του plaisio.gr, μία επένδυση της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει καλύτερη και περισσότερο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στους πελάτες της μέσα από διαφορετικά κανάλια πωλήσεων.

Σημειωτέον πως το 2019 η Πλαίσιο Computers έχει δύο επετείους, όπως επεσήμανε στη δική του ομιλία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Γεράρδος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της και 20 χρόνια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον κ. Γεράρδο να κάνει μία ιστορική αναδρομή που ξεκίνησε από το μικρό κατάστημα στην οδό Στουρνάρη το 1969 και έφθασε μέχρι σήμερα με τον ιδρυτή της Πλαίσιο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην είσοδο του ΧΑ όταν και η δημόσια εγγραφή έκανε ρεκόρ υπερκάλυψης, καθώς υπερκαλύφθηκε 393 φορές.

H γενική συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα συζήτησης, συμπεριλαμβανομένης και της διανομής μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here