Με υψηλή επιδότηση της τάξης του 60% θα χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη για τα νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα  Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, θα αφορά φωτοβολταϊκά ισχύος έως 10 κιλοβάτ που θα συνδυάζονται με αποθήκευση (μπαταρίες).

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βγει σε διαβούλευση και ο Οδηγός του προγράμματος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά σε 250.000 φωτοβολταϊκά τα οποία κατανέμονται σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Με την εγκατάσταση, ο ιδιοκτήτης θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού του και στον λογαριασμό ρεύματος που θα λαμβάνει πλέον δεν θα υπάρχει η χρέωση για την κατανάλωση ρεύματος...

Το Υπουργείο Ενέργειας προωθεί δύο ακόμη προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, ένα για μονάδες αυτοπαραγωγής σε επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, και ένα για την ενίσχυση ενεργειακών κοινοτήτων των δήμων που θα στοχεύει στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και θα χρηματοδοτηθεί με 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, επιπλέον μέτρα λαμβάνονται για διεύρυνση του ηλεκτρικού χώρου και για τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης των ΑΠΕ, με τρεις βασικές κατευθύνσεις: Περισσότεροι σταθμοί με βάση τις υφιστάμενες δυνατότητες, fast track για αναβάθμιση δικτύου και υποδομές αποθήκευσης.

  • «Στόχος μας είναι η πρωτιά των 5 ωρών 100% ενέργειας από ΑΠΕ που κατάφερε η χώρα μας πριν από λίγες ημέρες, να γίνει ο κανόνας»,

Μέχρι το 2026 θα έχουμε εγκαταστήσει 20 GW, ενώ έχουμε να διαχειριστούμε επιπλέον 21 GW ηλεκτρικό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here