Η Ενέργεια προκαλεί το ενδιαφέρον ισχυρών παικτών της εγχώριας αγοράς. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την είσοδο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και όπως έγραψε χθες το Banks.com.gr η Autohellas με σημαντικές συμμαχίες εισέρχεται στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Η Masdar, από τις κορυφαίες εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, και η Taaleri Energia, εταιρεία ανάπτυξης αιολικών έργων και ηλιακών πάρκων συμφώνησαν στην ανάπτυξη ηλιακού φωτοβολταϊκού έργου 65 MW στην Ελλάδα.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία των δύο εταιρειών, Masdar-Taaleri Generation (MTG).

Το έργο αναπτύσσεται στην περιοχή της Βοιωτίας και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, με την κατασκευή του να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023. Το έργο αναμένεται να συμμετάσχει στο σύστημα δημοπρασιών πριμοδότησης για τα τιμολόγια καθορισμένης τιμής αγοράς (feed-in-tariff premium auction scheme) στην Ελλάδα, στα τέλη του 2021.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Masdar στην ελληνική αγορά, η οποία θα υλοποιηθεί από την MTG με συνεταίρους την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Autohellas.
«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή διαδικτυακή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ δύο εξέχοντων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου & του ομίλου Βασιλάκη (Autohellas) και της κοινοπραξίας μεταξύ της MASDAR, πρωτοπόρου στον τομέα ανανεώσιμης ενέργειας στα ΗΑΕ και της φινλανδικής Taaleri Energia, διακεκριμένου διεθνούς παίκτη στον κλάδο καθαρής ενέργειας, με σκοπό τη δημιουργία ηλιακής φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρέσβης Διονύσιος Ζώης.
«Συγχαίρουμε όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς ομίλους, και ειδικά την Masdar, για την πρώτη επένδυσή τους στον ελληνικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο για πρόσθετες εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα», προσέθεσε.
«Η σημερινή υπογραφή αποτελεί ορόσημο που ενισχύει τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας με την επέκταση της διμερούς συνεργασίας μας στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Πρέσβης Sulaiman Hamed Salem AlMazroui.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα θα παράγει πάνω από 100 gigawatt (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα, σε ετήσια βάση.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτήν τη σύμπραξη για την ανάπτυξη ενός σημαντικού φωτοβολταϊκού έργου στη χώρα μας, καθώς και για τη συνεργασία μας με κορυφαίους στους τομείς τους Ομίλους. Από κοινού, θέλουμε να συμβάλουμε στους στόχους αειφορίας της Ελλάδας και του Ομίλου μας, για τη μεγιστοποίηση της χρήσης των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας», δήλωσε ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Autohellas να πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους εταίρους με εξαιρετική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη ηλιακών φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και με κορυφαίους τοπικούς επιχειρηματικούς ομίλους» σημείωσε ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here