Η Fortinet, η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο του cyber security και ολοκληρωμένων / αυτοματοποιημένων λύσεων ασφάλειας, ανακηρύχθηκε από την Gartner ως Visionary (οραμιστής) στο Magic Quadrant για την κατηγορία «Security Information and Event Management».

Η αξία του οικοσυστήματος της Fortinet και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η λύση FortiSIEM ως ένα εργαλείο συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών ασφάλειας για κάθε οργανισμό που έχει επενδύσει στο Security Fabric, επιβεβαιώνεται για ακόμη μία χρονιά. Τα πλεονεκτήματα αυτά ενισχύονται μέσω της ενσωμάτωσης του FortiInsight AI engine και του Collector Endpoint Telemetry στη λύση FortiSIEM, ενισχύοντας σημαντική τα User and Entity Behavior Analytics χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραματικά η πολυπλοκότητα της διαχείρισης των πόρων και λειτουργιών ασφάλειας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ανίχνευση ή ακόμα και την πρόληψη παραβιάσεων μέσω των FortiSOAR playbooks.

Πως λειτουργεί το FortiSIEM

Το FortiSIEM λειτουργεί ως ένα στρώμα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης της νοημοσύνης που προκύπτει από τα συστήματα ενός οργανισμού παρέχοντας ένα κοινό πλαίσιο ανίχνευσης και απόκρισης πολλαπλών επιπέδων που εκτείνεται από το τερματικό σταθμό εργασίας, στο επίπεδο πρόσβασης, στις εφαρμογές, στο δίκτυο, στο κέντρο δεδομένων και στο cloud. Η πρωτοποριακή και ειδικά σχεδιασμένη λύση της Fortinet παρέχει δυνατότητα διασύνδεσης τόσο με τα συστήματα του Fortinet Security Fabric (XDR, Fortigate etc) όσο και με τρίτα συστήματα προσφέροντας εγγυημένη προστασία εναντίων των συνεχώς αυξανόμενων σύνθετων απειλών, ευελιξία, επεκτασιμότητα και ευχρηστία, στοιχεία που απαιτούν οι οργανισμοί για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η ταχύτητα στην πρόβλεψη και αυτοματοποιημένη απόκριση σε συμβάντα ασφαλείας, είναι οι δύο μεταβλητές οι οποίες θεωρούνται το «κλειδί» μίας επιτυχημένης στρατηγικής κυβερνοασφάλειας, το FortiSIEM αποτελεί την κορυφαία επιλογή για την προστασία τόσο της IT όσο και της OT υποδομής, απαντώντας στις πιο ιδιαίτερες προκλήσεις των Network και Security Operation Centers κάθε οργανισμού.

Λ. Τουγιαννίδης στο B;: H Fortinet είναι η εταιρεία που βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here