Η Ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Alter Ego συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Forthnet.

Οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet (ελέγχουν το 35% του μετοχικού κεφαλαίου, Πειραιώς 13,6929%, Εθνική 11,01%, Alpha 7,69% και Attica 3%) περιμένουν σήμερα το βρετανικών συμφερόντων fund Duet Private Equity να τιμήσει την υπόσχεσή του και να καταθέσει την οικονομική του προσφορά.

H αρχική προσφορά της Duet Private Equity, επιπλέον του αρχικού τιμήματος των 45 εκατ. Ευρώ προβλέπει και την αναδοχή του συνόλου των χρεών της Forthnet ύψους 310 εκατ. Ευρώ.

  • Στα χρέη της Forthnet περιλαμβάνεται κι ένα μετατρέψιμο ομολογιακό που προσφέρει τη δυνατότητα στον αγοραστή να ελέγξει έως και το 40% σχεδόν του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξάσκησής του.

Τελικός στόχος των πιστωτριών τραπεζών είναι να μεταφέρουν στον νέο ιδιοκτήτη της Forthnet το σύνολο των μετοχών της που έχουν αποκτήσει έναντι χρεών.

Ο όμιλος της Duet Group είναι ένα βρετανικό επενδυτικό σχήμα, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον Henry Gabay. Έχει ενδιαφερθεί να αγοράσει και την Praxia Bank. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here