Η διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς έδωσε την έγκρισή της για να γίνει χρήση του μηχανισμού κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» με δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων.

Η πρώτη με την επωνυμία Phoenix περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια 2 δισ. ευρώ και η δεύτερη με την επωνυμία Vega περιλαμβάνει στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ.

Το πιο υγιές, ανακτήσιμο, senior τμήμα των ομολόγων αυτών θα απολαμβάνει κρατικής εγγύησης και εκτιμάται συνολικά σε  2 δισ. ευρώ (900 εκατ.€ από τον Φοίνικα και 1,1 δισ. ευρώ από τη Vega).

δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών για το χαρτοφυλάκιο Phoenix θα υποβληθούν  τον Μάιο και για το χαρτοφυλάκιο Vega τον Σεπτέμβριο. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τοποθετείται τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο του 2020.

Ο Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στο

  • «αυξημένο ενδιαφέρον τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία».

Το Στρατηγικό Σχέδιο Agenda 2023, στοχεύει σε βελτίωση του δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 10% το 2022  και ΟΧΙ το 2023 που ήταν η προηγούμενη δέσμευση.

Ο στόχος μείωσης του δείκτη λειτουργικού κόστους προς έσοδα είναι κάτω από το 50%.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στο 15,5% από 16% στο τέλος εννεαμήνου του 2019.

Ο Χρήστος Μεγάλου ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να πληρώσει κανονικά το κουπόνι για τα Cocos στο τέλος της χρονιάς με μετρητά.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προβλέπει σημαντική αύξηση των χορηγήσεων τα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα κατά 5 δισ. ευρώ το 2020 και κατά 13 δισ. ευρώ τη διετία 2021-22, συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων κατά 2,9% σε ετήσια βάση την προσεχή τριετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here