Φλέγεται η αγορά ….ρυθμίζεται και εξοπλίζεται και παίρνει θέσεις από παντού, σε όλα τα σημεία. Φλέγεται για τι άλλο…. για αυτό που διατείνεται ότι θέλει να κάνει, να αναπτυχθεί.  Να ξεφύγει από το 2 – 2,5% στο ΑΕΠ, να αυξηθεί η συμμετοχή της και να δουλέψει σε άλλους πιο εξελιγμένους, οργανωμένους, Ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

Δεν παραβλέπουμε και ότι αλλάζει η ρητορική της κυβέρνησης. Επιστρέφουν, επίσης μετά από έτη απουσίας και τα κρατικά χαρτιά χρέους, μπαίνουν νέες ιδέες για μη χρηματοοικονομικούς δείκτες που όμως επιδρούν στις αποδόσεις με πρωτοπόρο την Allianz και την PIMCO, όλα μαζί συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ ανάπτυξης, υπό την αίρεση ότι η φιλοσοφία της αγοράς θα πάρει άλλη θέση, ή θα συμπληρωθεί.

Εμείς από την στήλη του Ανασφάλιστου και από όλο τον κλαδικό Τύπο ο οποίος γνωρίζει πως το χρηματοοικονομικό κομμάτι των ασφαλειών, υπηρεσίες και προϊόντα μπορούν να στηρίξουν την οικονομία το υποστηρίζουμε.

…. υπό την αίρεση

Υπό την αίρεση ότι οι πυλώνες του Solvency II και η εταιρική διακυβέρνησηεφαρμόζονται και ελέγχονται σωστά με όποια μετατροπή και βελτίωση γίνει το 2021, ανάπτυξη θα υπάρξει στην Ελλάδα.

Υπό την αίρεση ότι η κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει ΣΔΙΤ για να πιάσει και την πλευρά των επενδυτών, να τραβήξει και funds για μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Υπό την αίρεση και η εγχώρια ασφαλιστική αγορά ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει, με ποιους τρόπους θέλει να αναπτυχθεί και σε ποιους τομείς, και να μην γυρνά γύρω από την ουρά της, την πατά και μετά τρέχει.

Υπό την αίρεση ότι θα υπάρξει σταθερή προσέγγιση και συνέχεια ως προς τους στόχους και κουλτούρα.

Σήμερα η αγορά φλέγεται για ανάπτυξη, καλά κάνει. Αύριο ασφαλιστική αγορά και Πολιτεία αν δεν έχει ξεπεράσει τα εμπόδια θα καεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here