Δυνατότητες για οικονομικές συνέργειες και συνεργασία σε επίπεδο τεχνογνωσίας ετέθησαν επί τάπητος στη συνάντηση του υφυπουργού, Γιάννη Τσακίρη με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα επόμενα βήματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI) και τους οργανισμούς Luxinnovation και Luxembourg House of Financial Technology.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκαν εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας και τα χρηματοδοτικά προϊόντα της Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI).

ΣΔΙΤ και καινοτομία

Επιπλέον, συζητήθηκαν η δομή και η λειτουργία του οργανισμού Luxembourg House of Financial Technology, ο οποίος αποτελεί μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προωθεί την τεχνολογική καινοτομία για τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συνδέοντας την εγχώρια και τη διεθνή κοινότητα Fintech.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στο Luxinnovation, που είναι ο εθνικός οργανισμός καινοτομίας του Λουξεμβούργου, ο οποίος προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και δημόσιους ερευνητικούς φορείς για την προώθηση της καινοτομίας.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν καθώς οι δυο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς επίσης να εξεταστούν ενδεχόμενες συνέργειες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τους παραπάνω οργανισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here