συνοπτικές διαδικασίες, γρήγορες αποφάσεις και υπό την πίεση του “bank run” στις μικρές αμερικανικές τράπεζες ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως, η συμφωνία για την εξαγορά της Silicon Valley Bank από την First Citizens Bank.

Η συμφωνία έγινε υπό την εποπτεία της Αμερικανικής Ρυθμιστικής Αρχής Ασφάλισης Καταθέσεων  FDIC (Federal Deposit Insurance Corp).

Η τράπεζα με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας προχώρησε σε συμφωνία αγοράς για όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της SVB, σύμφωνα με ανακοίνωση της FDIC.

Η συναλλαγή καλύπτει 119 δισεκ. δολάρια σε καταθέσεις και 72 δισεκ. δολάρια ενεργητικών, τόνισε η FDIC, διευκρινίζοντας πως σήμερα «τα 17 καταστήματα της SVB θα ανοίξουν ως First Citizens».

  • Η Silicon Valley Bank έγινε το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ που χρεοκόπησε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καθώς κατέρρευσε σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

Η τράπεζα υπέστη τεράστια ζημία από τις πωλήσεις των τίτλων της καθώς τα επιτόκια ανέβαιναν, προκαλώντας ανησυχία σε επενδυτές και καταθέτες που έσπευδαν να αποσύρουν τα χρήματά τους.