Φέτος, ας κάνουμε επιτέλους το σωστό

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Τα τελευταία 8 χρόνια, η Ελληνική Δημοκρατία πέφτει διαρκώς θύμα των δικών της λαθών.

Πολλές άλλες χώρες, στον πολιτισμένο κόσμο -στον οποίο θεωρητικά ανήκει η Ελλάδα- υπέφεραν  κι αυτές από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2008.  Αντιμετώπισαν με δραστικά μέτρα την οικονομική βύθιση που ακολούθησε εξαιτίας δικών τους παλαιότερων λαθών και παραλείψεων.

  •  Σε καμία άλλη χώρα ωστόσο κατεγράφη τέτοιου μεγέθους καταστροφή.

Όλες οι χώρες της πολιτισμένης Δύσης, μετά από παλινωδίες, σκληρές πολιτικές συγκρούσεις, διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και έντονες αντιπαραθέσεις, κατάφεραν -μέσα σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 3 ετών- να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής συνεννόησης που είναι απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση.

  • Όλες οι χώρες πλην Ελλάδας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και για την Ελλάδα να πράξει το αυτονόητο. Να προσαρμοστεί η πολιτική ρητορική στην πραγματικότητα. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των άλλων. Να δημιουργήσουμε βάσεις για ένα νέο μέλλον.

Φέτος τον Σεπτέμβρη ας διορθώσουμε τα λάθη της προηγούμενη οχταετίας.

Η μοναδική χρησιμότητα της καταστροφικής εκλογικής μας συμπεριφοράς των τελευταίων χρόνων είναι ότι καταφέραμε να αναδείξουμε το ψέμα, την απάτη, τον λαϊκισμό και τις συνέπειές τους.

Η ανευθυνότητα και η αποδεδειγμένη ανικανότητα των πολιτικών που επιλέξαμε να μας διοικούν, αποτελούν ασφαλές παράδειγμα προς αποφυγή για την μελλοντική εκλογική συμπεριφορά …

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here